Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів просить з держбюджету 100 млн грн на збереження архітектурних пам'яток

Управління охорони історичного середовища подало пропозиції до державного бюджету на 100 мільйонів, які мали б скерувати на збереження архітектурних пам'яток державного значення.

«Ми маємо таке бачення, щоб на пам'ятки державного значення кошти виділяли з державного бюджету, а на місцеві пам'ятки ми виділяємо з місцевого», - зазначила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

За її словами, цього року найперше реставруватимуть ті об'єкти, на які вже є розроблена проектна документація. «В нас є об'єкт, який вже два роки не може знайти того, хто візьметься за виконання робіт - це будинок на Чупринки, 50-52, також поліклініка на вул. Руській. Крім того, хочемо закінчити роботи у Вірменському соборі. Ще хочемо здійснити ремонтні роботи в П'ятницькій церкві, театрі ім. Заньковецької», - додала Лілія Онищенко.

Нагадаємо, на реставрацію пам'яток у Львові торік та позаминулого року з державного бюджету кошти не виділялись. Натомість, з міського бюджету у 2010 році використано 2,8 мільйонів гривень, а у 2009 - 3,9 млн грн.

«Протягом останніх двох років з державного бюджету на реставрацію культурної спадщини не виділялося жодної копійки, а роботи виконувалися лише за кошти місцевого бюджету, або за кошти наших сусідніх держав - Польщі, Німеччини, не зважаючи на те, що є розроблена програма до Євро 2012 року, кошти не надходять», - каже Лілія Онищенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ