Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів провалив програму з продажу землі: до скарбниці надійшло 10 млн грн з 90 запланованих

Минулоріч місто провалило програму з продажу землі . Із запланованих 90 млн грн до казни надійшло лише 10 мільйонів. Про це сьогодні, 4 лютого під час прес-конференції повідомив начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Михайло Бокало.

«Це трапилося через зрив прямого продажу підприємствам  землі, на якій розташовані їхні обєкти. цього року ми будемо чинити інакше, звертатимемося до підприємців за підтвердженням, чи викуповуватимуть вони землю. На сьогодні уже підтверджено прямий продаж на 30 млн грн», – каже Бокало.

 

Водночас , каже чиновник, від орендної плати до міського бюджету надійшло – 48 975 тис.  грн, що на 9 млн грн більше, ніж у 2008 році.

 

 

Торік управління підготувало матеріали на підставі яких прийнято 14 ухвал міської ради, що мають визначальне значення для забезпечення ефективної діяльності міста та належної підготовки міста до проведення ЄВРО 2012.

 

У 2009 році мешканці приватизували 592 земельні ділянки для обслуговування житлових будинків. У власність передано 275 земельних ділянок у садівничих кооперативах. Спеціалісти управління підготували 669 ухвал на сесію міської ради, з яких прийнято 554. Фізичним і юридичним особам передано в оренду 205 земельних ділянок. В постійне користування державним підприємствам, установам, організаціям надано 124 земельних ділянок.

 

Було укладено 1 556 договорів оренди зем ельних ділянок на суму 10 млн 210 тис. грн; 165 договорів про земельний сервітут на суму 806 тис. грн; 1182 угоди про відшкодування втрат від недоотримання коштів ЛМР за фактичне користування СПД на орієнтовну суму орендної плати 3 млн 806 тис. грн.

 

Загальна кількість діючих договорів оренди землі на 01.01.2010 року становить 3384 на суму 59,2 млн грн. Торік було продано 20 земельних ділянок на суму 12,63 млн грн. Укладено 22 договори купівлі-продажу земельних ділянок на суму 14,80 млн грн.

 

Важливим завданням в роботі управління є інвентаризація земель міста. Торік надано земельні ділянки 63 освітнім закладам. Підготовлено графічні матеріали та прийнято ухвали для затвердження меж природо-заповідного фонду, зокрема: парку „Боднарівка", „Горіховий гай", „Кортумова гора", меж земельної ділянки пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення „Личаківський парк", зеленої зони „Майорівка".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ