Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів став третім у Європі зі стратегії залучення прямих іноземних інвестицій

Львів посів третю позицію у рейтингу регіонів щодо стратегії залучення прямих іноземних інвестицій. Такі дані оприлюднило провідне видання «Financial Times» у рейтингу European Cities & Regions of the Future 2010/11. Першу та другу сходинку посіли регіони Польщі та Угорщини, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

«Для Львова такий рейтинг це підтвердження тих зусиль, які нам вдалось втілювати під час кризи. Адже під час кризи усі згортали інвестиційну активність, тим самим посилюючи кризу, а ми – навпаки, намагались підтримати належний інвестиційний клімат серед решти, розпочавши реалізацію нових проектів.  Зокрема, залучили 38 млн євро інвестицій від Європейського банку реконструкції та розвитку на реформування трамвайного маршруту № 2 і № 6. Також нам вдалось залучити значну суму грантових коштів від міжнародних фінансових установ та посольств», - зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Нагадаємо, минулоріч у Львів було залучено прямих іноземних інвестицій у розмірі 179, 7 млн дол. А загалом, за часи незалежності - 0,7 млрд дол.

 

Окрім того, Львів посів 4-ту сходинку щодо наявності людських ресурсів і 3-тю щодо економічної ефективності. 

 

Рейтинг European Cities & Regions of the Future визначається на основі аналізу інформації 223 європейських міст та 142 європейських регіонів. Загалом визначається понад 50 рейтингів за різними категоріями, які узагальнюють у окремий рейтинг регіонів та міст. Зокрема, за економічним потенціалом, людськими ресурсами, якістю життя, розвитку інфраструктури та бізнес-партнерству.

 

Оцінка проводиться завдяки незалежній базі даних, за допомогою якої оцінюють наскільки регіони світу привабливі для інвесторів.

 

Перемогу у загальному рейтингу міст здобув Лондон. Друге та третє місце посіли Париж та Москва. Натомість перемогу у рейтингу регіонів здобув регіон Фландес (Бельгія), Брюсель (Бельгія), Копенгаген (Данія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ