Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів святкує День шахтаря

О 12 годині у Львівському театрі опери та балету розпочалась урочиста частина святку вання всеукраїнського Дня шахтаря. Церемонію відкрив, зачитавши привітання від Президента України Віктора Ющенка перший заступник голови Секретаріату президента Іван Васюник. Також на святі були зачитані вітання від голови ВРУ та прем’єр-міністра України.

Віце-прем’єр з ПЕК Андрій Клюєв у своєму виступі відзначив, що стратегічним завданням нинішнього уряду є: „підвищення безпеки шахтарської праці та збільшення обсягів видобутку вугілля”.
Про політику оновлення та реформування галузі говорив у вітальному слові до шахтарів міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб. Зокрема він зазначив: „Головна мета, яку я ставлю сьогодні перед собою це підвищення престижності професії шахтаря та безпечності видобутку чорного золота”. Привітав з професійним святом шахтарів і голова Львівської ОДА Петро Олійник, який був присутній на церемонії.
Урочиста частина закінчилась вручення нагород та пам’ятних грамот кращим шахтарям України.
Нагадаємо, що зранку до Львова на святкування Всеукраїнського дня шахтаря прибули делегації шахтарів з Донеччини, Луганщини, Дніпропетровщини, Волині, Кіровоградської області та Червонограда.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ