Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів та Берлін розпочали спільний освітянський проект

Сьогодні, 15 березня, Львів та Берлін розпочали спільний проект в галузі освіти. Відтак, директори Львівської середньої загальноосвітньої школи №8 з поглибленим вивченням німецької мови та Берлінської школи-гімназії Фіхтенберг підписали угоду про співпрацю між двома навальними закладами. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

 

 «Відчуваю велику честь, що наші школи підписали таку угоду про співпрацю. Ми бачимо, яке значення тут у Львові надається міжнародній співпраці між школами. Вважаю, що співпраця Львова та Берліна – важливий крок до побудови спільної Європи», – зазначив під час підписання угоди директор Берлінської школи-гімназії Фіхтенберг Райнер Лєппін

 

«Ми знайомі з берлінською школою уже 5 років, і тому така співпраця, і ці контакти матимуть життя. Такі кроки ми робимо разом із учнями, адже у нас відбуваються щорічні обміни дітьми, які проходять під загальною темою «Європа заради миру». Такі обміни є хорошою мотивацією учнів до навчання», - сказав директор школи №8 Михайло Ерстенюк.

 

За словами заступника міського голови Василя Косіва, у Львові сьогодні школи активно співпрацюють із закордонними навчальними закладами. «Завдяки таким обмінам наші діти мають інший кругозір, вони спілкуються, вивчають іншу культуру», –  зазначив він.

 

Додамо, що наразі львівські школи співпрацюють також зі школами Іспанії, Франції та Австрії.

 

Довідка.

 

Львівська спеціалізована середня загальноосвітня школа №8 з поглибленим вивченням німецької мови заснувана як «Цісарсько-королівська ІІ гімназія при Домініканах» у 1818 році рішенням цісара  Франца І. Вона лежить на вул. Вірменській (сьогодні приміщення «Дзиги»).

 

Будинок школи споруджено 1809 року на місці, де колись була Босацька фіртка. З 1850 року вона функціонує як Друга вища міська гімназія з німецькою мовою навчання. 1852 року школу перевели у будинок на Підвальній, 2, де вона розміщується й тепер. З 1919 до 1939 року гімназія мала ім’я Кароля Шайнохи – польського історика, письменника і публіциста.

 

Сучасна історія навчального закладу розпочалась у 1944 році, коли він отримав статус загальноосвітньої середньої школи №8, а з 1956 року – школи з вивченням ряду предметів німецькою мовою.

 

Берлінська школа-гімназія Фіхтенберг, заснована 1904 року як суспільний навчальний заклад для дівчат у міському районі Берліну Штегліц. 1912 року вона переходить в нове приміщення і стає ліцєм імені імператриці Августи Вікторії. У 1938 році ліцей було переіменовано на школу-гімназію Фіхтенберг. З 1954 року школа стає змішаною, у 7 класі разом навчаються хлопці та дівчата. Історичні процеси 90-х років у Європі спричинили зміни змісту виховання. Започатковано проекти обміну та поїздок до сусідніх країн «Зміна цінностей у Європі».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ