Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів та Lopuszka Mala прийматимуть у себе 20 дітей-сиріт в рамках благочинного проекту „Партнерство заради дітей”

Протягом липня-серпня цього року реалізуватиметься спільний українсько-польський благочинний проект „Партнерство заради дітей”, організований МХО „Витанія” спільно з польськими фундаціями  імені Івана Павла ІІ „Wzrastanie” та „Partnerstwo na rzecz demokracii”, який частково є відповіддю на останні заяви Президентів Польщі та України про потребу розширення двосторонньої співпраці, зокрема, у сфері дитячо-молодіжних обмінів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
В рамках проекту 20 дітей-сиріт та дітей з патологічних сімей Львівщини поїдуть у польське містечко Lopuszka Mala (біля Перемишля), де житимуть разом із польськими дітьми-сиротами у будинку для дітей фундації „Wzrastanie”. Потім 20 польських дітей-сиріт приїдуть до Львова, де, протягом двох тижнів, житимуть із уже знайомими українськими дітьми, а також матимуть змогу відпочити у Карпатах.
Окрім цього, діти відвідуватимуть театри, цирки, музеї, їздитимуть на екскурсії Львовом та замками Львівщини, матимуть змогу ознайомитись з культурними та мовними цінностями своїх сусідів.
Цей проект підтримали Львівська облдержадміністрація, Українська Греко-Католицька Церква та Генеральне Консульство США у Кракові.
Львівська міська рада також долучилася до реалізації цього проекту. Як зазначив начальник управління „Адміністрація міського голови” Степан Панюца, усі соціально незахищені діти, яких у нашому місті чимало, потребують захисту.
“Саме це є завданням багатьох організацій, які за підтримки уряду опікуються такими дітьми. Не менш важкою є доля дітей-сиріт, позбавлених батьківської любові. Тому, коли до нас звернулися представники Молодіжної Християнської Організації „Витанія”, у міського голови не було ні краплини сумніву у тому, щоб підтримати такий захід і прикрасити життя цих дітей”, — наголосив начальник управління „Адміністрація міського голови”.
Відтак, було вирішено ряд важливих питань, необхідних для повної реалізації заходу. Зокрема, це питання транспорту, харчування, організації дозвілля та відпочинку. За ініціативи міського голови цей захід погодились підтримати Управління культури Львівської міської ради, ЗАТ „Львівський автомобільний завод” та АТ „Львівська пивоварня”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ