Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Культура

Львів у 6 разів скоротив фінансування культурних громадських ініціатив

Бюджет міста Львова на 2012 рік передбачає зменшення у 6 разів фінансування заходів та ініціатив громадських організацій, незалежних культурних інституцій, програми підтримки україномовних видань, тощо.У першу чергу від цього постраждають ті фестивалі та проекти, які визначають «культурне обличчя» Львова, повдомила прес-служба мистецького об’єднання «Дзига».

Яким чином влада міста передбачає підтримувати  звання «культурної столиці України» і що вона вкладає у поняття «культура»? Якими будуть критерії відбору проектів на отримання фінансової підтримки з бюджету міста, окрім особистих симпатій та інтересів чиновників і депутатів?Чому прямі і опосередковані прибутки від проведення «Євро 2012» оминули  сферу культури?Яким чином зберегти тяглість процесу та цілісність культурного середовища Львова у ситуації вимушеної , нездорової конкуренції за мізерне фінансування? Як у майбутньому уникнути ситуації, коли містоформуюче  культурне середовище Львова поставлене перед фактом прийнятого бюджету на культуру без жодної можливості  консультування, аналізу, оптимізації?Ці та інші теми обговорюватимуть завтра, 24 січня, під час прес-конференції.

Учасники обговорення: Зиновій Мазурик – Голова Правління «Мистецької Ради «Діалог»; Олесь Дзиндра – ГО «Музей Ідей»; Оксана Дудко – ГО «Драбина»; Олександра Коваль – ГО «Форум Видавців».

До дискусії запрошені заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів, начальник управління культури і туризму ЛМР Андрій Вороновський, голова комісії культури, промоції, ЗМІ та туризму Львівської міської ради Ярослав Музичко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ