Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів вбереже Професорську колонію від будівництва та руйнувань

Виконавчий комітет міськради прийняв рішення «Про збереження характеру історичного кварталу "Професорська колонія" у Личаківському районі Львова». Як пояснив міський голова Андрій Садовий, ця територія є частиною парку "Знесіння", тож будь-яке будівництво тут чи руйнування пам’ятних будівель після їхнього продажу є недопустимим. Про це повідомили 30 липня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

«Ми маємо розуміти право державних органів влади здійснювати продажі своїх активів. Але ті рішення, які приймає виконавчий комітет і які підтримуються сесією міськради, дають чіткий орієнтир для нових власників – поважати громаду міста і закон України, – коментує Андрій Садовий. – Ми побачили на ProZorro, що Укрзалізниця хоче виставити на продаж невеликі будівлі, де раніше був санаторій залізниці, так звана «Професорська колонія». Це, фактично, ареал парку «Знесіння». І я б дуже хотів, щоб нові власники, які захочуть купити ці будівлі, чітко розуміли: вони – пам’ятні, їх не можна руйнувати, їх потрібно відреставрувати та привести до ладу. Важливо, щоб не було бажання зламати або збудувати щось. Ніхто не дозволить такого в парку робити».

Серед схожих прецедентів мер Львова називає продаж Міністерством юстиції активів 48-ї колонії, а також продаж частини заборгованостей Львівського автобусного заводу. «Щодо 48-ї колонії, мешканці дуже переживали, але ми прийняли відповідне рішення виконавчого комітету, депутати підтримали. Відтак, айтішники даватимуть цій території нове життя. Щодо продажу боргів автобусного заводу, ми також прийняли відповідне рішення, і сьогодні є більше гарантії того, що все-таки там буде відновлюватись виробництво», – додає міський голова.

Відтак, за словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, рішенням виконкому передбачено збереження цінних історичних будівель та зелених насаджень на території «Професорської колонії», а також врахування можливості формування пішохідних зв’язків між нею та територією ландшафтного парку «Знесіння».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ