Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів відмовиться від частини автобусів, які планували закупити у ЛАЗу

Депутати Львова ще подумають, чи потрібні місту 92 нові автобуси від ЛАЗу, - про це на нараді з перевізниками (13 грудня) заявив голова комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Львівської міської ради Іван Гринда.

«Оскільки я є керівником інженерної комісії, то знаю ситуацію щодо перевізників із середини. Заяви профспілок про страйки виникли не на рівному місці, адже влада майже 2 роки не спілкувалась з перевізниками, ніхто не питав їхньої думи. А тепер ситуація зайшла у глухий кут. Отож, якщо ж ми тепер не підвищимо тариф, то просто не зможемо здійснювати міські перевезення. Але, з іншого боку, ми не можемо робити ціновий шок для львів’ян, тариф має бути помірним. При цьому слід розуміти, що перевізники вкладають гроші, купують нові автомобілі для перевезень, і вони мають бути впевнені, що ніхто не вижене їх з їхнього маршруту, і вони зможуть відробити свої гроші. Тож нині ми вже задумуємось, може й не варто закуповувати аж 92 нові автобуси в ЛАЗу, як це заплановано Адже ми маємо повно більш нагальних проблем», - повідомив Іван Гринда.

Нагадаємо, у грудні торік Львів отримав 6 дванадцятиметрових автобусів від ЛАЗу у рамках держзамовлення для міст, які прийматимуть Євро-2012.

Нагадаємо, Львів, відповідно до першого траншу, 2010 року замовив 14 автобусів. Частина з них уже курсує на маршрутах №3 та №5. До Євро-2012 місто мало намір придбати ще 92 автобуси та 60 тролейбусів, виробництва ЛАЗу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ