Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів вшановуватиме пам’ять оперної співачки Марії Каллас

У Львові 30 листопада відзначатимуть пам’ять відомої оперної співачки Марії Каллас. „Мені приємно, що ініціатива відзначення року Марії Каллас в Україні вийшла зі Львова. Міністерство культури Греції оголосило 2007 рік - рік Марії Каллас. Ми раді, що зможемо долучитися до вшанування цієї відомої співачки та актриси”, – повідомив сьогодні, 27 листопада, на прес-конференції голова правління Благодійного фонду «Парфенон» Володимир Креховецький.
„Рік Марії Каллас в Україні відзначили у Одесі та Маріуполі. Тепер вечір пам'яті легендарної оперної діви Греції та всього світу – Марії Каллас відбудеться у Львові”, – розповіла директор Центру грецької мови та культури імені Арсенія Еласонського Львівського національного університету ім. Івана Франка Ліна Глущенко.
За словами організаторів, на вечорі арії та дуети з опер П.Масканьї, Дж.Пуччіні, Ж.Бізе, Дж. Верді будуть виконувати Наталія Дацько – лауреат премії Міжнародного фестивалю «Гран-прі Марії Каллас», заслужена артистка України Людмила Савчук та Роман Трохимук.
В фойє філармонії буде організовано виставку фотографій Марії Каллас, а ведуча концерту Оксана Кириченко, автор телевізійної передачі про неповторну діву оперної сцени, продемонструє відеоматеріали з життя співачки.
Вечір пам'яті легендарної оперної діви Греції та всього світу - Марії Каллас у Львові проводять благодійний фонд «Парфенон», Управління культури Львівської обласної державної адміністрації та Львівська філармонія під егідою Посольства республіки Греція в Україні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ