Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів вшанує пам'ять жертв Голодоморів

У суботу, 27 листопада в День пам’яті жертв Голодоморів об 11.00 год. на Личаківському кладовищі буде проходити екуменічна панахида біля крипт, де поховані жертви Голодомору. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

27 листопада о 16:00 на проспекті Свободи біля пам’ятника Т.Шевченка розпочнеться «Хвилина мовчання» та щорічна акція «Засвіти свічку!». Після завершення акції розпочнеться програма хору «Дударик». Також у суботу у Будинку органної і камерної музики о 17.00 год. відбудеться концерт-реквієм «Аве Марія». Вхід на концерт вільний.

Відтак, о 19.00 розпочнеться вечір, присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору. У Національному музеї-меморіалі пам'яті жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» буде проходити театралізоване дійство Студентського братства ЛНУ ім. І Франка.

У школах міста протягом листопада проходитимуть уроки пам’яті, театралізовані інсценізації, читацькі конференції та зустрічі учнів з очевидцями подій голодомору 1932 – 1933 років.

Також в усіх школах міста протягом листопада пройде акція «Незабудки пам’яті». Кожен учень, у межах цієї акції, прикріпить незабудку на чорне панно у формі карти України. Така акція у школах міста проходить вже протягом п’яти років.

У неділю, 28 листопада о 17.30 біля пам’ятника Жертвам політичних репресій відбудеться запалення свічок та хода до пам’ятника Т.Шевченка. На проспекті Свободи о 18.00 буде проходити молебень та театралізоване дійство. Організатором заходу є ГО «Спілка української молоді»

Також до кінця листопада в усіх дитячих міських бібліотеках проходитимуть літературні години пам’яті та історичні екскурси.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ