Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Львів втратив 30 млн грн через злочинну приватизацію приміщень на вул Шевська,1

Сьогодні, 11 квітня, депутати Львівської міської ради ухвалили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Міністра внутрішніх справ України з вимогою зупинити незаконну приватизацію приміщень колишнього універмагу «Львів» за адресою Шевська, 1. За таке звернення проголосувало 56 депутатів.

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак заявив, що 29 вересня 2011 року Львівська міськрада затвердила ухвалу «Про розгляд протесту прокурора м. Львова від 30.08.2011». Вона передбачала вилучення з переліку об’єктів, що підлягають приватизації, способом викупу нежитлових приміщень на вул. Шевській, 1 у м. Львові площею 1850,4 кв. м.

«23 грудня 2011 року суддя Господарського суду Львівської області Ростислав Матвіїв виніс рішення за позовом АТЗТ «Львівський універмаг «На ринку» про визнання зазначеної ухвали щодо задоволення протесту прокурора недійсною та включення приміщень на вул. Шевській, 1 в перелік об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу. А вже 21 січня 2013 року той самий суддя Матвіїв у справі за позовом АТЗТ «Львівський універмаг «На ринку» до управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради виніс рішення, яким зобов’язав уповноважений виконавчий орган Львівської міської ради укласти з АТЗТ «Львівський універмаг «На ринку» договір купівлі-продажу, предметом якого є нежитлові приміщення на вул. Шевській, 1 у м. Львові загальною площею 1850,4 кв. м. та вартістю 7,8 млн. гривень. 27 лютого 2013 року Львівський апеляційний господарський суд за наслідками розгляду апеляційної скарги залишив зазначене рішення суду першої інстанції в силі», – зазначив Маркіян Лопачак.

За словами свободівця, ринкова вартість нежитлових приміщень на вул. Шевській, 1 значно перевищує суму, що зазначена в експертній оцінці. Фактично один квадратний метр у центральній частині міста оцінили у 3 500 гривень. Водночас професійні учасники ринку нерухомості зазначають, що вартість цього нерухомого майна не може бути меншою, аніж 20–24 тис. грн. за метр площі. «Найбільше обурення у нас викликає той факт, що попередню оцінку нежитлових  приміщень, яка становить 6 млн. 500 тис. грн. без ПДВ, провів суб'єкт оціночної діяльності ПП «Львівська експертно-консультаційна служба», директором якого є близький родич Львівського міського голови Сарахманевич А. П. Виконувача обов’язків начальника управління комунальної власності зобов’язали підписати договір купівлі-продажу нежитлових приміщень на вул. Шевській, 1, за яким цей майновий комплекс переходить у власність АТЗТ «Львівський універмаг «На ринку». Фактично ця крадіжка комунального майна отримала документальне оформлення», – зазначив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді.

За його словами, депутатський корпус розцінює ці дії посадових осіб виконавчих органів ЛМР та судових органів влади як факт примусового відчуження цінного комунального майна за істотно заниженою вартістю. «Ми вважаємо, що це грубе порушення гарантованих чинним законодавством майнових прав територіальної громади. Примусовий продаж приміщень на вул. Шевській, 1 за істотно заниженою ціною  спричинить недоотримання коштів до міського бюджету  Львова у розмірі щонайменше 30 млн. грн. Тому ми вимагаємо від Президента України, Голови Верховної Ради, Генерального прокурора, Голови Служби безпеки, міністра внутрішніх справ України вжити невідкладних заходів для повернення нежитлових приміщень на вул. Шевській,  1 загальною площею 1850,4 кв. м. у власність територіальної громади м. Львова», – заявив Лопачак.

Фото: lviv.ridne.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ