Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів втретє долучиться до світової коаліції міст «За життя»

30 листопада Львів вже втретє долучається до більш як 1500 міст світу і символічно підсвітить один з центральних монументів – Каплицю Боїмів,приєднуючись таким чином до міжнародної акції «Міста за життя – міста проти смертної кари CITIESforLIFE», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Акція «Міста за життя (CITIESforLIFE) сьогодні об’єднує вже 1500 міст світу та 69 столиць. В цей день 30 листопада кожне місто в особливий спосіб висловлює публічно свій протест проти явища смертної кари у світі: європейські столиці символічно підсвічують одну з найбільш вiдомих пам’яток архітектури, відбуваються конференції та публічні виступи відомих політиків, громадських діячів,родичів незаслужено засуджених до смертної кари.

Завдяки католицькій Спільноті Святого Егідія, яка стала організатором цієї щорічної ініціативи, було зібрано 8 мільйонів підписів у всьому світі за відмову від смертної кари. Ці підписи були передані в ООН, після цього Організація Об’єднаних Націй більшістю голосів наклала Мораторій на смертну каруу світі, як антигуманне явище та таке, що заперечує цінність людського життя. В Україні було зібрано 5 000 підписів (Київ, Львів, Івано-Франківськ), які також відіслали в ООН. Цього року Львів 30 листопада підсвічуватиме червоним кольором Каплицю Боїмів», - зазначають організатори заходу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ