Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів вийшов у фінал боротьби за звання Європейської молодіжної столиці 2024 року

Як повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, Львів вийшов у фінал боротьби за звання Європейської молодіжної столиці 2024 року.

Москаленко додав, що команду Львова чекають 17-18 листопада в Брюсселі на фінальному визначенні переможців і презентації заявки.

За вихід до фіналу також змагались: 

  • Кишинів (Молдова)
  • Гент (Бельгія)
  • Веспрем (Угоршина)

Нагадаємо, координатором процесу участі у конкурсі виступила команда місцевого центру для молоді - МолоДвіжЦентр.Львів. За підтримки місцевих організацій та експертів у галузі молодіжних політик активні громадяни подали заявку на конкурс Молодіжна столиця Європи 2024, який проводиться Європейським молодіжним форумом у Брюсселі.

У статусі Молодіжної столиці 2024 Львів прагне розкрити концепцію «Molo». Ці 4 літери мають потенціал і зміст на локальному й національному рівнях, а також значний європейський контекст. Уже кілька років у Львові розкривається значення слова «молодвіж» — як організованого волонтерського руху молоді, що проявляється у заході «Молодвіж» та центрі МолодвіжЦентр.Львів. Українською слово «youth» перекладається як «молодь» і часто вживається його скорочена форма «моло». Також «molo» є абревіатурою вислову move local, тим самим позначає, що потенціал розвитку країни залежить від розвитку міст.

Лозунг заявки: «Molo is a new youth», що відображає важливість національної ідентичності, прагнення до інновацій, динамічного розвитку Львова та прагнення у формуванні європейських цінностей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ