Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львів задихається через автотранспорт

Із придбанням у 2009 році пересувної екологічної лабораторії працівники КП «Адміністративно-технічне управління» отримали можливість проводити експрес-аналізи для визначення забруднення повітря та водойм. Протягом минулого року працівники хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» обстежили 44 перехрестя, здійснивши більше 700 вимірювань. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Як показали результати, перехрестями із значним перевищення гранично-допустимих норм концентрації забруднюючих речовин є пр. Чорновола - вул. Під Дубом та вул. Личаківська - вул. Пасічна. Найменш забрудненим викидами від автотранспорту є повітря на перехрестях: вул. Шевченка - вул. Єрошенка, вул. І.Франка - вул. Зелена, вул. Січових Стрільців - вул. Словацького, вул. Городоцька - пл. Кропивницького, вул. Городоцька - вул. Бандери, вул. Городоцька - вул. Фурманська, вул. Городоцька - вул. Шпитальна та пр. Свободи - вул. Торгова.

За результатами обстежень підприємств щодо дотримання вимог чинного законодавства у сфері охорони атмосферного повітря, було оформлено та скеровано на розгляд Державної екологічної інспекції у Львівській області 50 протоколів про адмінправопорушення. Порушникам виставлено 14 претензій на відшкодування збитків за наднормативні викиди (тобто викиди без належного дозволу) забруднюючих речовин в атмосферне повітря на загальну суму майже 14 тис грн., 13 з яких на суму 13,5 тис. грн. уже відшкодовано.

«Як відомо, основним забруднювачем повітря в місті є автотранспорт. Частка викидів в атмосферу забруднюючих речовин, здійснених автотранспортом складає близько 90%. Для нашого міста, як і для всіх сучасних міст, екологічні проблеми, пов'язані зі стрімким збільшенням кількості автомобілів за останні роки є вкрай важливими. І, в першу чергу, вони стосуються центральної частини міста. Відповідно левову частку роботи пересувної екологічної лабораторії складало визначення забруднення атмосферного повітря викидами від автотранспорту. Якщо раніше повітря у Львові перевірялося лише на вміст оксиду вуглецю, то цього року визначали також вміст і оксиду азоту, діоксиду азоту, а також сірчистого ангідриду», - розповідає директор КП «Адміністративно-технічне управління» Інна Свистун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ