Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів закликає батярів усіх країн на площу Ринок

1 та 2 травня Львів святкує День Батяра. Основне гасло події – «Батяри усіх країн, єднаймося!», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Львів’яни та гості міста на День батяра матимуть унікальну можливість поринути в атмосферу, настрій, побут, стилістику такого автентичного львівського явища, як батярство, що витворило своєрідний міський фольклор, сформований на лексиці львівської вулиці початку ХХ ст. Батяр – це дотепний, галантний і романтичний збиткар. І хоча справжніх батярів уже давно не лишилося, їх дух у Львові досі присутній, адже є чимало людей, які не тільки люблять цей стиль життя, а й прагнуть відтворити його. На вулицях у День батяра можна буде побачити людей, вбраних по-батярськи. За бажанням, можна буде взяти участь у вуличних виставах у батярському стилі, а також сфотографуватися на згадку зі справжнісіньким «Почесним Батяром». На вулицях і в кав’ярнях лунатиме батярська музика. Вшанування батяра у Львові стає вже традицією, і з кожним роком свято проходить з ширшим розмахом. Аудиторія стає щораз більшою, програма – насиченішою», - розповідає організатор свята Андрій Сидор.

На святі традиційно усі гості матимуть нагоду поринути у початок століття із батярською музикою, ретро-фотосектором, батярськими бумциками та караоке і музикантами.

«Посвідчення Батяра засвідчує, що Ви є справжнім батяром, який любить файну забаву, справжній поціновувач гарних кобіт, почесний гість у всіх кнайпах, цінує добрі буцики, любить гарний дотеп та вміє повеселити себе та свою компанію і є почесним гостем на Святі Батяра», - вважають організатори.

На святі буде працювати Батярська канцелярія, де усі бажаючі, що мають у собі дух батярства, можуть засвідчити його, отримавши іменне батярське посвідчення з власним фото.

«Головною новиною свята є те, що відтепер батярське посвідчення діє не лише, на святі, але й надає різноманітні переваги і в інших закладах міста: кав’ярнях, клубах, хостелі тощо – і цей перелік збільшується залучаючи все більше партнерів. Опис програми лояльності детально на сайті свята, де можна замовити посвідчення он-лайн ще до свята. Отож, запрошуємо до Львова на День Батяра: побачите багато цікавого! Бо «де ще є файно так людям, як тут – тільку ві Львові», - додає Андрій Сидор.

Програма свята

Площа Ринок

На головній сцені свята, що буде розташована на Площі Ринок, будуть відбуватись виступи батярів-музик, батярські танці та конкурс музичних колективів «Лабух шоу».

«Лабух шоу» – конкурс весільних музик

Учасники та умови конкурсу: учасниками конкурсу може стати будь-який музичний колектив. Кожен учасник має представити аудиторії та журі по 3 конкурсні пісні: Батярська, Українська народна, Українська естрадна.

• Програма «Лабух-шоу»:

Учасники, які подали заявки на участь, виступатимуть на головній сцені свята (пл. Ринок) протягом 2-х днів. Їх виступи оцінюватиме авторитетне журі у складі відомих львівських музикантів та мистецьких діячів.

• Механіка конкурсу:

До фіналу потрапляють по три найкращі колективи. Фінал відбудеться ввечері 2 травня на Батярській вечірці у Палаці мистецтв. Вибирати переможця будуть глядачі методом, який використовується в Караоке: під час виступу кожної команди буде стояти батярський капелюх, в який глядачі кидатимуть гроші, причому зібрані кошти розподіляються між усіма учасниками фіналу в рівних частках. Кожна команда, яка прийме участь у «Лабух Шоу» отримує заохочувальний приз (Ящик чи діжку пива). Команда-переможець отримує головний приз.

1 травня партнер свята ресторан «Динамо Блюз» представляє виступ гурту “Green Silence”. Окрім основної концертної програми гості свята традиційно мають можливість прийняти участь у інтерактивній програмі свята - довкола сцени буде розміщено постійно діючі локації:

· Вибори Короля Свята Батяра та Пані Батярової – усі, хто вирішить по-справжньому перевтілитись в батяра та відчути себе господарем свята, приходьте у батярському одязі та беріть участь у змаганні за титул Батярського Короля та Пані Батярової.

· Батярська канцелярія - кожен гість Свята Батяра може пройти процес посвячення та отримати посвідчення справжнього батяра. Посвідчення буде іменне, з фотографією, завірене батярською печаткою. Посвідчення виписуватимуть у Батярському канцелярії головним батяром свята, а людина, що отримує це посвідчення буде проходити символічний процес посвячення у батяри.

· Батярський тир – стріляння з рогатки кавовими зернятами по пивних бляшанках.

· Батярський фото-стенд –миттєве перевтілення у колоритного батяра та інші атракції

Львівський Палац мистецтв

1 та 2 травня після головного дійства усі гості з площі Ринок будуть запрошуватись у Львівський Палац мистецтв, де будуть Батярські вечірки. Тут гостей чекає підбиття підсумків та нагородження переможців Лабух-шоу, Галаконцерт Лабух-шоу, Батарські конкурси, Батярська дискотека, Батарські напої та батярські наїдки.

Сайт свята: www.batyar.lviv.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ