Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів замахнувся на 3 млн туристів

У найближчому майбутньому Львів прийматиме щонайменше 3 мільйони туристів на рік. Таку думку під час виступу на круглому столі «Імідж України до і після Євро-2012» висловив директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний.

За його словами, у сучасному світі важливими частинами маркетингу міст є : брендинг міст та промоція туристичної привабливості. «Сьогодні у світі є чіткі критерії щодо візуалізації міст. Тільки це не герби, які використовували за часів короля Данила, засновника Львова, - тепер це логотипи, бренди . Розробка сучасного логотипу міста базувалося на тих цінностях, які є важливими для громади міста, що завжди була рушієм демократичних процесів у Львові. Так народився логотип з 5 вежами міста, як символом об’єднання людей різного походження, різних релігій. Щодо промоції туристичної привабливості міста, то вона базується на туристичній стратегії міста», - наголосив пан Засадний.

Він розповів, що наріжним каменем позиціонування міста стало з’ясування питання, яким хочуть бачити його львів’яни через 20 років. «Для нас Львів – це відкрите для світу, дружнє для людей місто. Зберігаючи неповторну понад 750-річну європейську спадщину, Львів є твердинею українських національних та духовних цінностей. Працюючи чесно, ефективно, всі разом, ми будуємо екологічно чисте та комфортне для мешканців, сприятливе та безпечне для інвестора, цікаве для подорожуючого середовище. Львів – сучасний і динамічний, тут престижно і цікаво навчатись, розвиватись культурно і духовно, займатися спортом, творити і любити», - саме ці цінності стали місією Львова», - зауважив директор департаменту Євро-2012 Львівської міськради.

На думку Олега Засадного, для розвитку туризму важливим є те , що мешканці міста та його керівництво хочуть, щоб Львів був «цікавим для подорожуючого». Для цього, спільно з консультантами (GIZ) управління туризму департаменту Євро-2012 Львівської міськради розробило стратегію розвитку туризму та план заходів, який, крім завдань для управління, включив співпрацю з управлінням промоції міста та учасниками туристичної індустрії, та став одним з прикладів партнерства.

«Розуміючи основні напрямки, які сьогодні розвиваються у туризмі, та сильні сторони міста, було обрано 8 основних тем для розвитку туризму у Львові, які лягли у основу нашої промоційної кампанії. Це - історія і архітектура; кава та солодощі; пиво та смаколики; мистецтво та творчість; фестивалі та традиції; спорт та відпочинок; духовність та віра; зустрічі та конференції. Сьогодні, спільно з туристичними операторами міста та України ми працюємо над наповненням цих тем туристичними продуктами, які дадуть змогу перетворити Львів на туристичну столицю не лише України, а й Центрально-Східної Європи. У партнерстві з туристичними операторами, готелями та ресторанами ми впорядковуємо існуючі туристичні продукти та розробляємо нові, які власне і мають за завдання зробити місто ще більш цікавим», - резюмував Олег Засадний.

 «Україна-2012»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ