Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів замовив перевезення у свого комунального підприємства та ще й з порушеннями

Міська рада замовила перевезення у свого комунального підприємства, хоча воно не відповідало її тендерним вимогам
Фото Олени Ляхович

Як пишуть Наші гроші. Львів, Департамент «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради уклав угоду з ЛКП «Ратуша-сервіс», попри те, що їх пропозиції не відповідали тендерній документації замовника. Йдеться про закупівлю на перевезення працівників міської ради, яку ЛКП «Ратуша-сервіс» розіграло з пов’язаною компанією.

Як раніше повідомили «Наші гроші. Львів», ЛКП «Ратуша-сервіс» та ПП «Ігліта» подали на торги документи з однаковими плямами – це свідчить про підготовку довідок на спільній техніці. Також фірма «Ігліта» завантажила неналежно оформлені документи: не заповнила тендерної пропозиції та не надала переліку працівників чи обладнання. Під час аукціону конкуренти не знижували своїх пропозицій.

В результаті договір на перевезення працівників за 877 тис. грн підписали з ЛКП «Ратуша-сервіс», документація якого не відповідала вимогам замовника. Порушення на торгах виявили фахівці з публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та досліджень». Вони надіслали відповідне звернення до Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Основним порушенням ЛКП «Ратуша-сервіс» було те, що підприємство не зазначило технічних характеристик в довідці про обладнання. До кожної позиції в цьому документі переможець мав би вказати рік випуску автомобілів, об’єм двигуна, подушки безпеки тощо, однак цього не зробив.

Інше порушення, яке виявили фахівці ЦГМД, стосується тендерної документації замовника – департаменту «Адміністрація міського голови». У ній міська рада прописала дискримінаційні вимоги, які суперечать принципам публічних закупівель. Замовник зазначив, що учасник повинен мати авторгараж максимум за 3 км від міської ради, забезпечити це приміщення цілодобовою охороною та мати свій пункт обслуговування і ремонту автомобілів. В результаті такими вимогами міська рада обмежила можливість для інших компаній-перевізників взяти участь в тендері.

Львівське комунальне підприємство «Ратуша-сервіс» створене 1998 року, підпорядковане адміністративно-господарському управлінню Львівської міської ради. ЛКП «Ратуша-сервіс» виступає як замовником послуг, так і учасником на торгах.

Підприємство «Ігліта» зареєстроване 2014 року у Львові. Його власником є Ростислав Дубовий, а керівником – Ростислав Салямон. Протягом 2019-2020 років фірма «Ігліта» отримала лише одне замовлення – на перевезення працівників Дніпровської райдержадміністрації за 70 тис. грн.

Конкуренти зустрічаються на торгах вчетверте. Два тендери вже завершені, ще дві закупівлі перебувають на стадії розгляду пропозицій. Наразі переможцем двох завершених торгів є комунальне підприємство «Ратуша-сервіс».

Згідно з поточною угодою, перевозити працівників до кінця 2020 року будуть в машинах Skoda Octavia, Toyota Corolla Sedan, Toyota Corolla HB, Mazda, Peugeot Traveller HDI та Mercedes Sprinter.

При цьому година роботи коштуватиме 123 грн, відрядження в межах України без проживання – 133 грн, а з проживанням – 296 грн. Минулого року вартість години перевезення працівників становила 72 грн (без ПДВ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ