Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львів запропонує три десятки туристичних маршрутів до Євро-2012

Львів пропонує гостям єврочемпіонату з футболу 2012 найбільшу кількість туристичних маршрутів. Експерти відзначають перевагу Львова у цьому сегменті і критикують інші приймаючі міста за непродуманість маршрутів.

Чотири приймаючі українські міста визначилися з туристичними маршрутами до "Євро-2012". Найбільшу кількість маршрутів пропонує Львів – три десятки екскурсій за різними тематичними, історичними та культурно-духовними напрямками.

Місто пропонує відвідини замків у Західній Україні, огляд старих церков, поїздки на цілющі джерела Карпат і навіть найкрасивіші львівські кав'ярні. Загалом у своїй концепції залучення туриста  Львів зробив акцент на полікультурності: "Львів - вірменський", "Львів - єврейський".

Інші міста пропонують значно менше турів: Харків – 13 турів, а Донецьк – 18. Приміром, Харків, розробляючи маршрути, робить акцент на відомих постатях: "Шляхами Іллі Рєпіна", Миколи Гоголя, Григорія Сковороди та інші. Приблизно такої ж стратегії дотримується й Донецьк, пропонуючи туристам маршрут: "Дорогами Сергія Прокоф’єва" або ж місцями козацької слави.

У коментарі Deutsche Welle виконавчий директор Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму, представник Комітету громадського контролю "Євро-2012" Тетяна Тимошенко зауважила, що маршрутів має бути багато і вони мають бути якісними, з розрахунком на потік туристів у майбутньому. Утім, на її думку, окремі маршрути, запропоновані Донецьком чи Харковом, зовсім не продумані. "Важко уявити собі вболівальника-туриста, який би хотів їхати місцями життя Рєпіна чи Івана Мазепи, при всій повазі до цих особистостей",- каже Тимошенко.

І додає, що така туристична концепція однозначно не спрямована на отримання прибутку як після завершення чемпіонату, так і від туристичного сектору загалом. Немає жодного маркетингового плану чи дослідження, де був би аналіз туристичного сегменту у рамках організації "Євро-2012", відзначила експерт.

Очевидно, громадськість до обговорення туристичної концепції міст не залучають або не дослуховуються до її думки, все відбувається формально, каже Тимошенко, звідси і такі маршрути для туристів.

Львів, на думку Тимошенко, найкраще скористався нагодою проведення "Євро-2012" задля розвитку туризму. Вона також зауважила, що, на жаль, інформація про туристичні маршрути приймаючих міст досі є недоступною для іноземного туриста, хоча іноземці люблять все планувати заздалегідь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ