Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів запрошує на концерт «По Рождеству»

28 січня у Будинку органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8) о 19.00 год. відбудеться унікальний концерт – «По Рождеству 2012», який цьогоріч увібрав у себе унікальні давні духовні напіви Різдва, повідомила прес-служба львівської міської ради.

«Ідея такого концерту виступила як потреба зібрати досвід різдвяних свят: Різдва, Нового року, Водосвяття», - розповіла художній керівник Центру «Слово і голос» Наталія Половинка.

«По Рождеству» відбуватиметься восьмий раз: організатором проекту виступала «Майстерня Пісні», вдруге проект очолює «Слово і голос». Це щорічна подія, яка проводиться спільно з різними культурними організаціями України та світу: оркестр «INSO» (Швеція, Україна), оркестр «Sсhola Wegajty» (Польща), квартет «Classic Мodern», хорова капела «Дударик», «Дударик Forever», національний музей ім. А. Шептицького у Львові, Дзиґа, з музикантами Клаус Кугель, Федір Копчук.

Цьогоріч, на відміну від попередніх років, під час концерту будуть використані лише церковні напіви Різдва та Богоявління. Це напіви Вечірньої, Утрені та літургії, зібрані з рукописних Ірмолоїв XVI ст. з Львівської національної наукової бібліотеки ім. В. Стефаника. Збірку напівів здійснив спільно з «Майстернею Пісні» ієромонах-студит Лука (Михайлович).

«В цих напівах є саме Різдво, якась незвідана тайна», - розповів директор Центру «Слово і голос» Назар Романюк.

Загалом на концерті пролунає близько 15 напівів, які виконають Наталка Половинка, Назар Романюк, Мирослава Рачинська, Юрій Ілєнков, сестра Надія (Глинська).

«Серед нас є і музиканти, і актори, і монахиня», - зазначила Наталія Половинка.

Довідка:

Організатори - Центр «Слово і голос» та Львівська міська рада. Квитки можна придбати в касі органного залу (ціна – 30 грн.) вул. Бандери, 8. Телефон: 272-39-53, 239-88-42, та замовити за телефоном (096) 250 99 61. Контакти: e-mail [email protected], Тел. (096) 250 99 61

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ