Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівcька політехніка» хоче увійти в європейську мережу «Місто-університет»

Днями у голландському місті Дельфт відбулася представницька конференція у рамках створюваної європейської мережі «EuniverCities» – «Місто-університет». Його учасниками були представники університетських міст Ольборга, Аахена, Будапешта, Дебрецена, Гента, Лозанни, Тампере, Трондхейма і Барселони. Україну на цьому форумі представляла «Львівська політехніка». Повідомила прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».

Головним підсумком зустрічі стало підписання протоколу намірів щодо створення європейської мережі «Місто-університет», котра, на думку її ініціаторів, суттєво доповнить і розширить існуючу європейську систему міжвузівських інтегрованих академічних структур. Йдеться, зокрема, про формування й функціонування єдиної мережевої організації, котра покликана налагодити на постійниій основі співробітництво між європейськими технічними університетами, обмін досвідом в освітньо-науковій сфері, сприяння у реалізації різноманітних спільних проектів тощо.

Як розповідають члени української делегації проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Зорян Піх та завідувач сектору супроводу інвестиційних проектів департаменту економічної політики Львівської міськради Іван Дмитрасевич, ще одним відрадним результатом зустрічі у Дельфті стане те, що Львів і Львівська політехніка будуть повноцінно інтегровані у цю мережу. Це дасть змогу отримати невдовзі надійних ділових європейських партнерів.

У рамках зустрічі проведено також серію перемовин із представниками Політехнічного університету Каталонії (Іспанія) та Технологічним університетом міста Дельфт (Голландія) щодо можливості навчання українських студентів у цих навчальних закладах, на що отримано позитивну відповідь. Отже, вже наступного року львівські політехніків матимуть змогу опановувати знання у цих знаних європейських університетах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ