Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівелектротранс» обслуговує до 20-25% пасажиропотоку міста

За інформацією управління транспорту і зв’язку ЛМР, сьогодні ЛКП «Львівелектротранс» обслуговує до 20-25% пасажиропотоку міста. Зараз ведеться робота над підвищенням ефективності роботи електротранспорту у Львові. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми розглядаємо питання ширшої мережі кіосків та диференціації ціни між купівлею квитка в кіоску та купівлею квитка у водія. Адже водій повинен їхати по маршруту і гарантувати безпеку перевезення, а не продавати квитки. На це є контролерська служба і широка мережа кіосків. Зараз пасажиропотік по електротранспорту виріс у 2 рази. Багато людей, які не користувалися до цього електротранспортом, почали користуватися», - заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Білоус.

Також в управлінні транспорту та зв’язку сьогодні розглядають можливість підвищення ефективності роботи електротранспорту, зокрема модернізації та реконструкції трамваїв.

«Для електротранспорту зараз на вул. Городоцькій формується майстерня на депо №1, яка буде здійснювати модернізацію та реконструкцію трамваїв і капітальні ремонти трамваїв. Під формування цієї майстерні вже є виділені кредитні кошти ЄБРР (Європейського Банку Реконструкції та Розвитку). За умови ефективної роботи і надання йому переваги, ЄБРР та Уряд Німеччини готові підтримати електротранспорт як екологічно чистий транспорт. Це європейська стратегія. Тобто кошти будуть поступати на модернізацію та відновлення цих транспортних засобів. Другий шлях – це закупівля транспортних засобів. Такі перемовини вже ведуться, це вузька колія і таких транспортних засобів у Європі не так багато. Є контакти з містом Бохум, з іншими містами Європи.

Нагадаємо, як зазначили в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, «Львівелектротранс» з введенням нової транспортної мережі почав працювати ефективніше. Зокрема, виручка на підприємстві сьогодні дає можливість оплачувати запасні частини до транспортних засобів.

Довідка

Комунальне підприємство «Львівелектротранс» є самостійним госпрозрахунковим статутним суб'єктом на базі державної комунальної власності Львівської міської ради.

Підприємство діє на підставі Закону України «Про міський електротранспорт» від 29.06.04 р. № 1914- IУ, інших законодавчих актів України та на підставі Статуту ( зі змінами та доповненнями), затвердженого начальником управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради, наказом № 20-У від 30.05.2005 р.

На балансі підприємства станом на 01.12.2011 року нараховувалося 224 одиниці пасажирського рухомого складу, у тому числі - 139 одиниць трамваїв, 85 одиниць тролейбусів.

Експлуатується близько 154,7 км контактної мережі, з яких: 77,5 км трамваями, 77,2 км тролейбусами. Використовується 19 тягових підстанцій потужністю 52800 кВт, що здійснюють електропостачання трамвайного і тролейбусного руху.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ