Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівгаз” не влаштовує договір, який запропонувала ДК „Газ України”

ВАТ „Львівгаз” не уклав договір з ДК „Газ України” на обслуговування газорозподільних мереж, оскільки не погоджується з кількома пунктами нового договору. Про це “Гал-info” повідомила прес-служба ВАТ „Львівгаз”.
Зокрема, після листа від ДК «Газ України» про припинення з 1 січня 2007 року дії договору «Про користування державним майном, яке не підлягає приватизації», ВАТ „Львівгаз” отримало пропозицію підписати додаткову угоду до попереднього договору. Ця угода містила в собі нову редакцію договору на обслуговування газорозподільних мереж. Проте «Львівгаз» не може погодитися з кількома пунктами нового договору. Тому у відповідь запропонував свій варіант договору на обслуговування газорозподільної мережі, яке направив на адресу ДК «Газ України».
На сьогодні ВАТ «Львівгаз» обслуговує газорозподільну мережу Львівської області на умовах старого договору, оскільки відповідь на свою пропозицію ВАТ «Львівгаз» досі не отримав.
Як раніше повідомляло “Гал-info”, з посиланням на голову правління ВАТ „Львівгаз” Василя Марчука, до ВАТ «Львівгаз» надійшла пропозиція підписати угоду, яка зокрема передбачає відрахування 4% коштів від балансової вартості мереж «Львівгазу» на рахунки ДК «Газ України», до того ж її пропонується заключити лише на півроку. «4% коштів, які мають відраховуватися від балансової вартості мереж «Львівгазу» на рахунки ДК «Газ України», підкреслюю, на рахунки, а не на капітальне будівництво та оновлення мережі, це близько 8 млн грн, які планується «відмити». Ще один аспект – додаткова угода передбачається лише на півроку. Як правило, подібні угоди укладають принаймні на цілий фінансовий рік. А тому проект додаткової угоди, надісланий від НАК «Нафтогаз України», у разі підписання, загрожуватиме стабільності нашого підприємства і сприятиме заборгованості в одному напрямку», – сказав Марчук. Нагадаємо, що НАК «Нафтогаз України» надіслав ВАТ «Львівгаз» 24 листопада повідомлення про розірвання договору з 1 січня 2007 року. Як стверджує Василь Марчук, офіційною причиною розірвання угоди є відкриття кримінальної справи проти керівництва ВАТ «Львівгаз» 24 листопада цього року, насправді ж справу було порушено лише 28 листопада.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ