Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Львівгаз” попереджає: неправильне поводження з газовими приладами може призвести до нещасних випадків

З початком опалювального сезону ВАТ «Львівгаз» звертається до всіх мешканців області із проханням бути уважними і пильними під час користування газовими приладами, дотримуватися правил безпеки і не залишати без догляду поруч із ввімкненими газовими приладами дітей.
„Через холодні батареї у домівках люди змушені шукати інші джерела тепла. Часто ними стають газові плити та духовки. Окрім того, нерідко над газовими плитами сушать гриби та яблука, а в кухнях розвішують для сушіння білизну. Необхідно пам’ятати, що приміщення, в якому працює газовий прилад, повинно мати вентиляцію, і таке приміщення потрібно регулярно провітрювати. Це унеможливить отруєння чадним газом. Не користуйтеся газовими приладами при несправних димоходах та вентиляційних каналах. Вимагайте від ЖЕКів (власників будинків) систематично перевіряти та очищати димоходи.
Окрім того, ВАТ «Львівгаз» інформує: встановлювати у приміщенні нове газове обладнання або проводити реконструкцію вже існуючого (замінювати пічне опалення на котел, встановлювати двофункційний котел взамін газової колонки тощо) мають право лише спеціалісти й організації, які мають на це ліцензії. Кожний газовий прилад повинен бути взятий на облік газопостачальною організацією.
ВАТ «Львівгаз» попереджає: неправильне поводження з газовими приладами може призвести до нещасних випадків!”, - йдеться в повідомленні прес-служби ВАТ „Львівгаз”.
Чадний газ є результатом неповного згорання газу. Він немає ані кольору, ані запаху. Але за наявності його 1% у приміщенні, смерть настає через 2 хвилини. Через легені чадний газ швидко проникає в клітини крові і замінює собою кисень, внаслідок чого в організмі виникає кисневе голодування. Основними симптомами отруєння є головний біль, нудота та задуха. Спостерігається потьмарення свідомості, м’язова слабкість. Візуальні ознаки – почервоніння шкіри обличчя та рук. При виявленні ознак отруєння чадним газом необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу та негайно вийти (або винести потерпілого) на свіже повітря.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ