Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Львівгаз» спростовує заяву Антимонопольного комітету

У 2006 році фактів завищення цін на планову, позачергову повірку та експертизу побутових лічильників з боку ВАТ «Львівгаз» Антимонопольний комітет не виявив. Так стверджують на підприємстві, яке регіональне відділення АМКУ називає найбільшим порушником антимонопольного законодавства в минулому році.
 
Як йдеться в повідомленні прес-центру ВАТ «Львівгаз», планову повірку газових лічильників, в яких не було виявлено втручань, ВАТ «Львівгаз» для споживачів проводить безоплатно. Згідно з нормативними документами, роторні лічильники газу мають повірятися кожні 5 років, мембранні – кожні 8 років. Якщо під час демонтажу лічильника, що підлягає повірці, фахівці виявили підозру на несанкціоноване втручання в його роботу, вони складають відповідний акт із зазначенням порушень, пакують лічильник у присутності споживача в поліетиленовий пакет, пломбують і доставляють у сервісний центр ВАТ «Львівгаз» для проведення експертизи. У випадку, якщо експертиза підтвердила факт несанкціонованого втручання у роботу газового приладу обліку, споживач змушений буде оплатити демонтаж-монтаж лічильника, його експертизу, ремонт, повірку, а також здійснити оплату за спожитий природний газ відповідно до діючих норм і тарифів за термін, що минув з часу останньої перевірки, але не більше, ніж за півроку.
За інформацією ВАТ «Львівгаз» у 2005 році було зафіксовано 731 втручання у роботу приладів обліку, а у 2006 році – 535.
Нагадаємо, що з 1 січня 2007 року набули чинності такі ціни на повірку побутових лічильників газу: роторного типу – 7,36 грн, мембранного типу – 5,58 грн (без врахування ПДВ). Планову повірку газових лічильників, в яких не було виявлено втручань, ВАТ «Львівгаз» для споживачів проводить безоплатно. Оплачується лише повірка тих лічильників, в роботу яких було здійснено несанкціоноване втручання.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ