Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Львівгаз» відкрив четверту лабораторію з повірки лічильників – у Миколаєві

Сьогодні, 29 травня, ВАТ «Львівгаз» відкрив четверту лабораторію з повірки лічильників – у Миколаєві. До цього повіркою приладів обліку природного газу та їх встановленням в структурі Товариства займалися три лабораторії (у Червонограді, Золочеві й Дрогобичі) та сервісний центр (у Львові). Про це повідомили в прес-центрі ВАТ „Львівгаз”.
На виконання Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» у 2006 році ВАТ «Львівгаз» повинен повірити понад 151 тис. побутових лічильників. Але через те, що в існуючому тарифі на транспортування та постачання природного газу не були закладені витрати на цю роботу, станом на 1 травня цей план виконаний лише на 15 %.
З травня поточного року, відповідно до підписаної угоди з польською фірмою-виробником газових лічильників «ApatorMETRIX», ВАТ «Львівгаз» проводить гарантійний й сервісний ремонт польських лічильників METRIX. Зі всієї кількості встановлених на Львівщині газових лічильників 25 % (понад 112 тис. 812 од.) складають лічильники саме цієї фірми.
Загалом, на 1 травня 2006 року у Львівський області з майже 694 тис. газифікованих квартир приладами обліку оснащено 450 тис. – тобто 65 %. Найменше газових лічильників встановлено у квартирах з однією газовою плитою. З 202 тис. таких квартир, газовими лічильниками обладнано 28 тис. – тобто лише 14%. Аби не виникало претензій до нарахувань за спожитий газ, що був використаний для підігріву води, у періоди, коли гаряча вода не подається централізовано, ВАТ «Львівгаз» радить всім споживачам встановлювати у своїх домівках газові лічильники. Адже згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 619 від 08.06.1996 року і внесеними у неї змінами, у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача, встановлена норма споживання газу на одну особу в місяць – 18,3 кубічних метрів, що відповідає 4,39 грн..
Станом на 1 травня 2006 року на 10 тис. 186 підприємствах області, до яких входять промисловість, компобут, бюджетні установи й організації та теплокомуненерго, встановлено майже 16 тис. приладів обліку газу. З них 54 лічильники вже потребують заміни через те, що їх клас точності більший за 1.
У повірочних лабораторіях ВАТ «Львівгаз» працює 16 спеціалістів. Ще 30 фахівців – у сервісному центрі, котрий, крім побутових, повіряє ще й промислові лічильники газу, а також проводить їх калібрування й ремонт. Сервісний центр ВАТ «Львівгаз» може проводити ремонт 360 лічильників на місяць.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ