Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Львівобленерго» дало час Природознавчому музею до 1 квітня

Державному природознавчому музею Національної академії наук України у Львові «Львівобленерго», яке мало відключити сьогодні, 29 листопада, електроенергію на вул. Судовій, де знаходяться фонди музею, дало відстрочку до 1 квітня. Про це сьогодні, 29 листопада, в коментарі Гал-інфо повідомив завідувач відділу ландшафтного та біотичного різноманіття, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Державного природознавчого музею Національної академії наук України Андрій Бокотей.

Нагадаємо, що якби Державному природознавчому музею Національної академії наук України у Львові вимкнули електроенергію, то це стало б справжньою катастрофою, у фондах на вул. Судовій біологічний матеріал зберігають у спеціальних морозильних камерах, і цінні для науки зразки були б втрачені назавжди.

Чит. також: «Природничому музею Львова загрожує катастрофа: якщо Обленерго "вирубає" світло, то пропадуть цінні біологічні матеріали»

Як зазначила в коментарі Гал-інфо головний бухгалтер музею Галина Пріска, днями музей отримав чергове попередження від «Львівобленерго» про відключення електроенергії. Незважаючи на те, що музей сплачує рахунки за комунальні послуги, є нова вимога про заміну устаткування, а для цього музею потрібні кошти, які у цей час буквально «зависли» у казначействі. 

За словами Андрія Бокотея, ситуація із перерахуванням коштів на завершення виставки, а мова йде про суму приблизьмо у 15 тис грн.. не змінилася, Казначейство грошей музею не перерахувало.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ