Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівобленерго» досі не ввімкнуло електропостачання для лікарні Львівської залізниці, медики обходяться резервними джерелами живлення

Станом на сьогодні лікарня Львівської залізниці на вул. Огієнка,5 підключена до електропостачання з електромереж Львівської залізниці від підстанції „Клепарів”, а поліклініка на вул.Повітряній,99, живиться від власного дизельного генератора. Про це повідомляє відділ корпоративних зв’язків ВАТ «Львівобленерго».

Згідно повідомлення, станом на 25 листопада 2008 борг Клінічної лікарні Львівської залізниці становив 16 804 грн. за спожиту електроенергію, а поліклініки Львівської залізниці — 11 781 грн. Між ВАТ „Львівобленерго” та Клінічною лікарнею ДТГО „Львівська залізниця”, що на вул. Огієнка,5 і Дорожньою поліклінікою ДТГО „Львівська залізниця”, що на вул. Повітряній,99, укладено договори про постачання електроенергії, де чітко прописано обов’язки сторін: з однієї сторони постачання електроенергії, а іншої — оплата за електроенергію у визначені договором та чинним законодавством терміни.

14 листопада 2008 року представникам поліклініки та лікарні надано рахунки для оплати за спожиту електроенергію, а також попередження про припинення електропостачання в разі неоплати.

Нагадаємо, за інформацією прес-центру ДТГО «Львівська залізниця» ВАТ «Львівобленерго» залишило без електропостачання лікарню через поточну заборгованість за листопад у розмірі 16 тисяч 804, 91 грн, яка виникла через відсутність фінансування з бюджету, тобто жодним чином не залежить від лікарні. Незважаючи на прохання головного лікаря та письмові запевнення у тому, що вже до 30 листопада борг ліквідують, ВАТ «Львівобленерго» залишає своє рішення без змін. При цьому енергетики не лише ставлять під загрозу життя пацієнтів, але й грубо порушують норми законодавства, зокрема і Постанову Верховної Ради України «Про заборону відключення енерговодогазопостачання боржникам-бюджетним закладам освіти та медицини» № 1878-ІІІ від 13 липня 2000 року.

Прес-служба залізниці стверджує, що унаслідок припинення електропостачання, яке відбулося 25.11.2008 року о 17-00, 560 пацієнтів КЛЛЗ, які перебувають у стаціонарних відділеннях лікарні, залишилися без харчування, освітлення, у закладі зупинені всі планові операційні втручання. Головний лікар КЛЛЗ Ольга Палій особисто намагалася виправити ситуацію, проте керівництво ВАТ «Львівобленерго» не знайшло часу вислухати лікаря. «Ситуація зараз є вкрай критичною, адже в реанімаційному відділенні двоє хворих перебувають на підтримці медичних апаратів штучного дихання, четверо пацієнтів знаходяться у реанімаційному відділенні, ще кільком хворим проводять невідкладні операції. У руках енергетиків і життя 12 пацієнтів реанімаційних палат інфарктного відділення лікарні. Ситуацію погіршує той факт, що Клінічна лікарня не єдиний медичний заклад, який 25 листопада залишили без електрики. На годину раніше перестали надавати допомогу пацієнтам лікарі Державного закладу «Дорожня поліклініка ДТГО «Львівська залізниця». Цей заклад має поточну заборгованість 11 тисяч гривень, та обслуговує понад 30 тисяч хворих. Сьогодні пацієнтам не досяжні ні рентген, ні лабораторні аналізи, ні навіть маніпуляційні процедури, адже у неосвітлених кабінетах зробити ін’єкцію стало справжньою проблемою. Медики підтримують життя людей лише за рахунок використання невеликих можливостей резервного живлення, але довго тримати таку оборону лікарям не вдасться. Головні лікарі закладів звернулися до прокуратури та Львівського територіального представництва Національної комісії регулювання електроенергетики з проханням втрутитися у ситуацію та вжити заходів для захисту лікарень від незаконних дій ВАТ «Львівобленерго», -- йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ