Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

“Львівобленерго” може подати в суд на ДП “Сільмашпобут” замість того, щоб знеструмлювати житлові будинки

13 лютого 2007 р. ВАТ “Львівобленерго” припинить постачання електричної енергії житловим об’єктам ДП “Сільмашпобут”, які знаходяться на балансі ВАТ “Заводу “Львівсільмаш”.
 Попередньо, 6 лютого 2007 року, згідно з “Правилами користування електричною енергією” (п. 8.3), на адресу керівника ДП “Сільмашпобут” було надіслано повідомлення про припинення подачі електричної енергії.
ДП “Сільмашпобут”, як юридична особа має угоду із ВАТ “Львівобленерго”, відповідно до якої зобов’язане у чітко встановлений термін провести розрахунок за всіх мешканців своїх будинків. Проте стовідсоткових розрахунків зазвичай не відбувається, тому борги зростають. ВАТ “Львівобленерго”, як того вимагає Закон України “Про електроенергетику”, зобов’язане припинити електропостачання споживачеві-боржнику, а також усім його об’єктам. Енергопостачальна компанія, діючи у межах законодавства, не несе відповідальності перед мешканцями будинків, оскільки не має з ними юридичних стосунків. Про це повідомила прес-служба ВАТ „Львівобленерго”.
Натомість перший заступник голови правління ВАТ „Завод „Львівсільмаш” Петро Онищак стверджує, що ДП “Сільмашпобут” не займається господарською діяльністю, а лише номінально існує як юридична особа з кінця 2003 року, оскільки керівник підприємства і всі працівники позвільнялися.
„ВАТ „Львівобленерго” займається прямим шантажем, відрізаючи від електроенергії мешканців будинків, які на сьогодні вже обслуговують треті організації! Зокрема, ДП “Сільмашпобут” не займається господарською діяльністю, а лише номінально існує як юридична особа з кінця 2003 року, оскільки керівник підприємства і всі працівники позвільнялися. Навіть ми як підприємство-засновник не можемо знайти кінці в цій історії. Процедура санації, яка проходила на нашому підприємстві, все дуже заплутала. Зараз 24 відомчих будинки, які є на балансі ВАТ “Заводу “Львівсільмаш”, обслуговують інші підприємства. Згідно з договорами, ми до них ніякого стосунку не маємо. Ми не можемо втручатися в роботу дочірнього підприємства, а отже і відповідати за його дії. Якщо у „Львівобленерго” є якісь претензії, то хай воно звертається з позовом у Господарський суд, а не відключає мешканців, які справно платять за електроенергію та інші комунальні послуги”, – розповів “Гал-info” перший заступник голови правління ВАТ „Завод „Львівсільмаш” Петро Онищак.
На балансі ВАТ “Заводу “Львівсільмаш” на сьогодні є 24 відомчих будинки у Франківському і Залізничному районах. Проте найпроблемнішими є будинки на вул. Величковського, 14, Городоцькій, 207 і Люблінській, 6, 6-а, яких обслуговувало близько трьох різних організацій. Решта будинків обслуговує ЛКП „Рясне-402” і там, за словами Петра  Онищака, проблем практично немає.  
На сьогодні загальний борг ДП “Сільмашпобут” перед ВАТ “Львівобленерго” становить 274 632 гривні. Середньомісячне споживання – 78 тис. кВт/год (11 453 грн).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ