Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Львівобленерго" виставило шалені рахунки за збільшення потужностей для 8-ї лікарні: депутати готують відповідь

Сьогодні, 24 лютого, під час засідання постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради депутати прийняли принципове рішення щодо затвердження Приватному акціонерному товариству “Львівобленерго“ орендної плати за землю, інформує кореспондент Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо

На комісії розглядали питання затвердження ПрАТ "Львівобленерго" проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Козельницькій, 3.

Як повідомив голова депутатської комісії Олексій Різник, на сьогодні у Львівської міської ради триває переписка з "Львівобленерго".

"Йдеться про те, що у бюджеті розвитку є питання щодо виділення коштів на фінансування будівництва трансформаторних підстанцій і виведення додаткової потужності до КНП "8-а міська клінічна лікарня м. Львова".  

Це комунальне підприємство обслуговує мешканців нашого міста. "Львівобленерго", за попередніми підрахунками, готове завести потужність у 500 кВт за 25 млн грн, хоча плата державі за приєднання до міських інженерних мереж фактично становить 5 тис. грн за кВт. Тобто офіційна оплата становить 2,5 млн грн, однак "Львівобленерго" та їхні структури виставляють рахунок місту у 25 млн грн", - сказав Олексій Різник.

Члени комісії запевняють, що якщо із монополістом не вдасться домовитись, то таке підняття відбудеться щодо усіх їхніх об’єктів у межах Львова. 

Відтак, комісія вирішила встановити річну орендну плату за землю для "Львівобленерго" у розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

"Якщо "Львівобленерго" й надалі буде приєднувати об’єкти соціальної інфраструктури за комерційним тарифом, то й місто встановить комерційні тарифи для підприємства за землекористування. Так буде чесно. Завтра у сесійній залі я внесу редакційну правку щодо підняття плати для "Львівобленерго" за користування землею під об’єктами електромереж до того часу, поки ці питання ми не вирішимо", - сказав Олексій Різник в коментарі журналістам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ