Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Львівобленерго” звинувачує мерію у небажанні покращити ситуацію з електропостачанням центру

За інформацією ВАТ „Львівобленерго”, у відключення електрики у центральній частині міста зокрема на вулиці Староєврейській трапляється через перевантаження електромережі. Про це йдеться у повідомленні відділу корпоративних зв`язків ВАТ.
За їх інформацією, причиною аварії стала тривала робота трансформатора в режимі перенавантаження, значний ріст якого спостерігається в центрі міста протягом останніх двох років. Проблема поглиблюється ще й тим, що деякі трансформаторні підстанції є частинами будівель, що не завжди дозволяє заміну перевантажених трансформаторів на більш потужні через їх габарити.
У повідомленні зазначено, що „Львівобленерго” не раз пропонувало перевести споживачів центральної частини міста з напруги 220 В на 380 В. Таке переведення давало також низку інших переваг: підвищення електробезпеки і пожежної безпеки, покращення якості електроенергії. Програма такої реконструкції була розроблена ВАТ „”Львівобленерго” і схвалена Львівською міською радою і частково впроваджена зі сторони Товариства. Протягом 2004-2006 років проклало 25 км нових кабельних ліній (КЛ) в центральній частині Львова на пл. Ринок з прилеглими вулицями для переведення електропостачання споживачів на напругу 380 В. Загалом, замінені застарілі електромережі на ділянці від театру ім.Марії Заньковецької до вулиці Валової до 303 будинків. Однак, якщо на сьогодні до будинків підведені нові кабелі, то внутрішньобудинкова електромережа, теж побудована в 1907-1920 роках, і надалі працює на напрузі 220 В.
За інформацією обленерго, у 2007 році з міського бюджету було виділено понад 2 млн. грн., що дозволило б модернізувати внутрішні електромережі у ще 59 будинках. Проте інформація про виконання цих робіт у ВАТ відсутня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ