Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина – одна з областей, де є найбільше виборчих дільниць, що не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежогасіння

У Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи під головуванням міністра Віктора Балоги пройшло засідання Колегії, на якому були розглянуті питання щодо стану виконання заходів, пов’язаних із 20-ю річницею Чорнобильської катастрофи, виконання Чорнобильської будівельної програми у 2005 році та проект Чорнобильської будівельної програми на 2006 рік; виконання завдань, визначених Програмою забезпечення пожежної безпеки на період до 2010 року, протипожежного захисту об’єктів, на яких організовані виборчі дільниці. Про це повідомив прес-центр ГУ МНС України у Львівській області.

 Під час обстежень запропоновано до виконання більше 300 тис. заходів, з них виконані 64,1% від загальної кількості. Перевірки стану протипожежного водопостачання об'єктів, які будуть задіяні у виборчій кампанії, показали, що відсутні джерела зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання на 3,5 тис. об’єктах, на 2,2 тис. вони знаходяться в неробочому стані. Не кращий стан справ склався щодо обладнання зазначених об’єктів системами автоматичного протипожежного захисту. Так, на 5,9 тис. об’єктах, де планується розміщення виборчих дільниць, відсутня автоматична пожежна сигналізація, а на 5,3 тис. вона в неробочому стані.
Повільно вживаються заходи щодо створення  умов для успішної ліквідації  можливих пожеж. 4,9 тис. виборчих дільниць не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежогасіння. Найбільше таких об’єктів у Дніпропетровській, Житомирській, Львівській, Одеській, Сумській і Черкаській областях. За невиконання вимог протипожежного захисту органами ДПН притягнуто до адміністративної відповідальності 4,0 тис. посадових осіб. Призупинено експлуатацію 214 об’єктів, на яких планується розташування виборчих дільниць, 3,6 тис. приміщень, 21,9 тис. агрегатів, приладів опалення та дільниць електромережі тощо. За результатами перевірок проінформовані місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ