Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина демонструє консолідацію у питанні голодомору — Микола Горинь

«Ющенко своїм указом зробив велику справу, — наголосив у коментарі «Гал-info» заступник голови Львівської обласної ради Микола Горинь, коментуючи указ Глави держави про оголошення в Україні 2008 року Роком пам'яті жертв Голодомору. — Голодомор це не просто річниця. Це трагічна подія в історії України, яка потребує належного вшанування». Микола Горинь також додав, що Львівщина також консолідує себе у цьому питанні задля консолідації української нації.
 Віктор Ющенко у суботу підписав Указ про № 1144 «Про оголошення в Україні 2008 року Роком пам'яті жертв Голодомору», — повідомляє офіційний портал глави держави.  Глава держави також доручив координаційній раді з підготовки заходів у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932 – 1933 років в Україні спільно з Організаційним комітетом з підготовки та проведення заходів у зв'язку з 75-ми роковинами голодомору в Україні забезпечити організацію та координацію заходів з проведення Року пам'яті жертв
В указі також доручається Кабінету Міністрів України проаналізувати стан виконання Закону України «Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні», нормативно-правових актів щодо підготовки заходів у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932 – 1933 років в Україні та вжити необхідних заходів щодо забезпечення їх реалізації; вирішити в установленому порядку питання щодо фінансування видатків, пов'язаних із підготовкою та проведенням Року пам'яті жертв Голодомору.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ