Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина досі не оговталась від паводку 2008 року – треба 231 млн грн

Наявний комплекс протипаводкових споруд Львівської області не забезпечує у повній мірі захист територій, через те що значна кількість споруд має великий відсоток зносу (80%) і потребує реконструкції та капітального ремонту, – про це 5 березня під час апаратної наради під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка повідомив в.о. начальника Львівського обласного управління водних ресурсів „Львівське облводресурсів” Володимир Хільчишин, повідомила прес-служба ЛОДА.

Державною цільовою програмою на 2009-2011 роки було передбачено фінансування заходів з будівництва захисних споруд, дамб, робіт з берегоукріплення тощо на загальну суму 187,9 млн. гривень. Упродовж цього терміну програма профінансована на суму 96,2 млн. гривень, які повністю освоєні. Так за період 2009-2011 роки було побудовано та відновлено 2,44 км берегоукріплень, 27 гідротехнічних споруд, 2,7 км захисних дамб, проведено розчистку русел  рік на довжині 26,5 км та побудовано 2 рівнинні протипаводкові ємності, це дало можливість  захистити 35 населених пунктів та 4,2 га сільськогосподарських угідь. 

Володимир Хільчишин зазначив, що паводок, який відбувся на території Львівської області у 2008 році, за проведеною оцінкою завдав збитків на суму понад 950 млн. гривень. На території області було зруйновано і пошкоджено 71 міст та мостовий перехід комунальної власності. Станом на 29 лютого 2012 року з них відновлено ‑ 55. 

На сьогодні, в області налічується 16 перехідних (тимчасових) мостів та мостових переходів, відновлення яких до цього часу не завершено, що ускладнює сполучення між населеними пунктами. Пріоритетного відновлення потребують мости комунальної власності із ступенем готовності понад 50 відсотків та три автомобільні мости із меншим ступенем готовності. 

В.о. начальника „Львівське облводресурсів” підсумував, що основними проблемними питаннями на сьогодні залишаються: ліквідація наслідків липневого паводку 2008 року, що потребує субвенції з державного бюджету в сумі 231,2 млн. грн. та фінансування протипаводкових заходів у 2012 році у сумі 39,1 млн. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ