Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ЛЬВІВЩИНА. „ГАЛ-INFO”. 20.11.2007. У Львові подорожчав проїзд у міських маршрутках

Від сьогодні, 20 листопада більшість перевізників Львова підняли вартість проїзду до 1,5 гривні. Це зафіксували львів`яни, які вранці їхали на роботу. Крім того, саме сьогодні було зафіксовано більші, ніж зазвичай в такій порі, натовпи пасажирів на зупинках та в самих маршрутках
Нагадаємо, що асоціація „Львівський пасажирський транспорт” не раз повідомляла про зростання вартості перевезень у міському автотранспорті з 1 гривні до 1,5-2 гривень. Вчора відбулася нарада між перевізниками та міським управлінням транспорту, однак кожна зі сторін залишилася при своєму. Тож перевізники від сьогодні самовільно підняли вартість проїзду. Відтепер вони будуть працювати за загально схемою оподаткування та змушені будуть платити ПДВ.
Водночас наразі не подорожчав проїзд лише на деяких маршрутах: № 16, 50, 51, 2, 24, 30, 28, 9, 90, 15, 4.
„Ми не змогли переконати усіх перевізників у місті Львові не піднімати ціни за проїзд у маршрутках до офіційного затвердження тарифу, який мала б узгодити Державна інспекція контролю за цінами. Тому більшість перевізників збільшують плату із завтрашнього дня до 1,5 гривні. Про це „Гал-info” повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Микола Шкурган.
За словами Миколи Шкургана, асоціація «Львівський пасажирський транспорт» прийняла рішення: відтепер за проїзд по тих маршрутах, які вона обслуговує, люди платитимуть по 1,5 грн. „Тепер для перевізників, які підняли ціни, буде інакша система оподаткування. Вони мають право збільшувати плату, бо зросли ціни на пальне, але ми точно не знаємо, яка вартість за проїзд є економічно обґрунтованою – чи це 1,40 гривні, чи 1,45, оскільки перевізники самі встановлюють ціну. Вони автоматично стають платниками податку із ПДВ”, – розповів Микола Шкурган.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ