Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ЛЬВІВЩИНА. „ГАЛ-INFO”. 27.11.2007. „Беркут” допомагатиме лісовій охороні на Львівщині проводити рейди

На Львівщині лісова охорона спільно із спецрозділом „Беркут” здійснюватиме рейди на транспортних шляхах та залізничних станціях з метою попередження вирубки ялиці білої. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив начальник лісової інспекції Львівського обласного лісового та мисливського господарства Мирослав Пилипів.
 „Відповідно до рішення ЛОДА ялицю білу заборонено вирубувати. Це особливо актуально напередодні новорічних свят. Ялиця біла росте, в основному, у Турківському та Старосамбірському районах. Там будуть здійснюватися перевірки”, – розповів Мирослав Пилипів.
Він також розповів, що на початку грудня працівники Львівського обласного лісового та мисливського господарства проведуть нараду спільно із екологами та правоохоронцями, щоб визначити усі проблемні питання щодо заготівлі, перевезення та реалізації ялинок. Львівська облрада кінцево закріпить угіддя за мисливськими товариствами
Водночас на Львівщині зайнялися і за впорядкуванням мисливських угідь. Як повідомив «Гал-info» начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, Львівщина - єдина в Україні, де виконується антимонопольне законодавство в сфері ведення мисливського господарства. «Саме для забезпечення цього було ліквідовано 4 державні мисливські господарства, а угіддя розподілені між мисливськими товариствами. Деякі непорозуміння виникли лише в Дрогобицькому районі. Там на землі колишнього Стрийського державного мисливського господарства претендували УТМР і товариство “Лісівник”. Та все ж, враховуючи, що товариство “Лісівник” зібрало всі необхідні документи, і що найважливіше, погодження усіх місцевих (сільських, селищних) рад, комісія вирішила надати угіддя в Дрогобицькому районі товариству “Лісівник”. Кінцеве закріплення угідь за мисливськими товариствами затвердить Львівська обласна рада відповідним рішенням на найближчому засіданні сесії», -- повідомив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ