Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ЛЬВІВЩИНА. „ГАЛ-INFO”. 27.11.2007. У Львові скасували подорожчання проїзду у міських маршрутках

23 листопада 2007 року ціни за проїзд у львівських маршрутка знову опустилися до 1 гривні. Вранці це зафіксували пасажири, що добиралися вранці на роботу.
Нагадаємо, що з 20 грудня майже усі перевізники Львові підняли оплату за проїзд до 1, 50 гривень без погодження з львівською міською радою. 22 листопада відбулася ще одна нарада між перевізниками та міським управлінням транспорту, під час якої перевізники погодилися зачекати з підвищення вартості проїзду до 1 грудня.
До того чиновники мерії не раз наголошували на незаконності підняття тарифів і погрожували позбавити ліцензії тих перевізників, які підняли вартість проїзду без погодження з виконавчими органами.
Нагадаймо, що як заявив начальник міського управління транспорту Микола Шкурган, якщо рахувати вартість перевезень за умови, коли платять усі пасажири, тоді проїзд у маршрутці мав би коштувати 1,30 гривні. Якщо ж враховувати перевезення пільговиків, то пасажири, які платять, мали б їздити по 1, 70 гривні.
За словами Миколи Шкургана, один водій львівської маршрутки за день збирає виручки 600-700 гривень. Відтак, за підрахунками членів виконкому, ринок пасажирських перевезень у Львові становить приблизно 260 мільйонів гривен на рік, якщо врахувати виручку всіх маршруток. Секретар Львівської міської ради Володимир Квурт зауважив, що потрібно вивчити ситуацію з маршрутками досконало, у тому числі і суму, яку маршрутники платять як податки, щоб в майбутньому не допускати ситуацій з раптовим підняттям цін.
Водночас, на думку заступника міського голови Миколи Одухи, у раптовому підвищенні цін на маршрутки винен виключно голова асоціації „Львівський пасажирський транспорт” Роман Лобода.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ