Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина готова надати прихисток ще близько 20 тисячам переселенцям, - Козицький

З перших днів повномасштабної війни росії проти України Львівщина стала гуманітарним хабом, прихистила 335 тисяч внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні в області проживає 265 тисяч переселенців. Про це під час інтерв’ю журналістам Суспільного розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
Максим Козицький. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

"З перших днів війни зі свого боку ми доклали максимум зусиль, щоб люди мали змогу перетинати кордон з будь-яким документом, а не лише зі закордонним паспортом. Ці дії були потрібні, щоб розвантажити пункти пропуску і надати людям можливість знайти безпечне місце. Ми налагоджували потоки як автомобільного, так і залізничного транспорту.  Львів приймав десятки тисяч людей у ці дні і завдання було – налагодити відправлення людей потягами до Польщі та в інші області України",  – зазначив очільник області.

На запитання, чи готова Львівщина і надалі приймати переселенців, Максим Козицький наголосив, що людям важливо надавати можливість відчути себе вдома і в області є такі можливості.

"На сьогодні ми можемо забезпечити близько 20 тисяч вільних місць. У нас 250 локацій, де зараз розміщують ВПО, це не лише санаторії, але й приміщення шкіл, садочків. Так, вони не є дуже комфортними, але у цих приміщеннях, спальними місцями, харчуванням ми можемо забезпечити. Ми раді бачити кожного, хто приїжджає зараз", – акцентував начальник Львівської ОВА.

Водночас він наголосив, що дуже неприємно, коли орендодавці наживаються  на людському горі і цілеспрямовано підвищують ціну за квартплату.

"Дуже прикро, коли в час війни люди не розуміють чужого горя і намагаються заробити кошти. Наше завдання – працювати з людьми,  щоб вони розуміли, що ми маємо бути єдині у покликанні допомагати один одному", – підкреслив Максим Козицький.

Та закликав звертатись в правоохоронні органи зі заявами,  якщо є випадки завищення вартості на житло чи незаконне виселення. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ