Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина готова вступити до Інституту регіонів Європи — Петро Олійник

5 жовтня в приміщенні Львівської облдержадміністрації відбулася зустріч голови ЛОДА Петра Олійника з директором Інституту регіонів Європи Францом Шаусбергером — про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
У ході зустрічі Петро Олійник ознайомив Франца Шаусбергера із станом макроекономічної ситуації на Львівщині. Зокрема, голова облдержадміністрації повідомив, що суттєво зросли кредити у банківській системі (в 11 разів) та у 3 рази збільшилися депозити населення Львівської області.
Петро Олійник також зазначив, що проведення “Євро-2012” сприятиме ще більшому покращенню процесу розвитку економіки в регіоні.
Голова облдержадміністрації повідомив , що Львівщина готова вступити до Інституту регіонів Європи.
“Ця інтеграція - дуже важлива. Ми розуміємо, що регіональна співпраця є вагомою для розвитку міждержавних відносин, ” – наголосив Петро Олійник.
Під час зустрічі сторони обговорили проблеми реконструкції залізничних шляхів та міжнародного аеропорту «Львів». Зокрема, Франц Шаусбергер висловив думку про доцільність активної співпраці Львівського аеропорту із Віденським, який має великий досвід у підготовці до чемпіонату Європи з футболу, що відбудеться у 2008 році.
Особливу увагу в процесі діалогу було відведено питанню будівництва стадіону до “Євро – 2012”. Зокрема, сторони обговорили потенційну модель майбутнього стадіону.
Франц Шаусбергер наголосив на важливості для обох сторін вступу Львівської області до Інституту регіонів Європи та побажав Львівщині успіху у підготовці до проведення чемпіонату “Євро-2012”.
Львівська область зацікавлена у активізації торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва з Республікою Австрія та з цією метою робить конкретні кроки. Зокрема, відкрито пряме авіасполучення „Львів-Відень”, у м.Львові відкрито Почесне консульство Республіки Австрія, Маркетингове бюро торгового відділу Посольства Республіки Австрії в Україні, щороку проводиться Австрійська економічна місія у м.Львові.
Впродовж січня-липня 2007 року зовнішньоторговельний оборот товарів підприємств та організацій області з Австрією склав 26,6 млн. дол. США (2.1 % від загального обсягу зовнішньої торгівлі області). Експортні поставки підприємств області до Австрії складають 3,9 млн. дол. США (0,7 % від загального обсягу експорту), імпортні – 22,7 млн. дол. США (3,1 % загального обсягу імпорту). Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяг зовнішньої торгівлі області з Австрією збільшився на 9,8 млн. дол. США або на 58,3 %, що зумовлено збільшенням експорту на 2,4 млн. дол. США (на 160 %) та імпорту на 7,4 млн. дол. США (на 48,4 %). Станом на 1 липня 2007 року загальна сума інвестицій з Австрії складає 19,3 млн. дол. США або 3,5 %.
За участю австрійського капіталу на території області утворено 22 підприємства. На 1 липня 2007 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку регіону склав 556,2 млн. дол. США. Найбільші обсяги австрійських інвестицій внесені у такі підприємства як “СЦ-Сервіс-Центр-Стрий” (комунальне господарство), ТзОВ „Рабмер Україна” (комунальне господарство). Протягом 2005-2007 р.р. ряд австрійських компаній відвідали Львівську область з метою реалізації інвестиційних проектів на її території.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ