Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина має перспективи щодо впровадження альтернативних джерел енергії – Любов Кордюк

Львівщина має перспективи щодо впровадження альтернативних  джерел енергії. Про це сказала головний спеціаліст управління вугільної промисловості та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Любов Кордюк на семінарі «Енергозберігаючі технології, відновлювальні джерела енергії, екологія навколишнього середовища”.
За її словами, Львівська область має стратегічне положення, а саме в області видобувають газ та нафту, через Львівщину проходять транзитні магістралі. Також область має перспективу зайняти чільне місце по альтернативних  джерел енергії. Зокрема,  в області великий потенціал вітрової енергетики (Карпати). Вже діє сім установок на Східницькій вітровій електростанції, але вони не працюють для населення, оскільки вітрова   електростанцію передана науковцям для дослідження. Що стосується гідроенергетики, то в області  налічувалося 42 міні-ГЕС, які треба відновити, запроваджуючи відповідні програми
На думку Любові Кордюк, польських колег може зацікавити проект  розвитку геотермальних джерел, зокрема такі джерела знаходяться в Мостиському районі. На базі таких джерел можна розвивати бальнеологічні комплекси
Як зауважує голова Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Баран, що перспективи розвиту  альтернативних  джерел енергії існують, але не має відповідного законодавства. «Для того  щоб впроваджувати  новітні технології, потрібні великі кошти, а як їх повертати нікому не відомо» -  сказав він.
 ЛМГО „Центр інформаційного консалтингу” спільно із Краківською асоціацією адміністрації муніципального житла” (Польща) був проведений  міжнародний семінар на тему  „Енергозберігаючі технології, відновлювальні джерела енергії, екологія навколишнього середовища”, за участі польських і українських експертів та тренерів для керівників органів місцевого самоврядування та фахівців, які працюють у сфері комунального господарства, займаються питаннями збору та утилізації сміття, впровадженням енергозберігаючих технологій, реалізацією програм альтернативних джерел енергії, екології та охорони навколишнього середовища.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ