Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина отримала три нових портативних вагових комплекси

Сьогодні, 28 грудня, Львівщина отримала три комплекти портативних вагових комплексів. Сучасні мобільні лабораторії контролюватимуть безпеку на дорогах області вже із січня. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Це мобільна лабораторія, офіс на колесах, який не тільки може працювати на виявлення порушників габаритно-вагових параметрів, а й також по всіх видах контролю, починаючи з придорожніх перевірок, і до планових перевірок. Вони можуть здійснювати контроль і перевірку документації, а також технічний стан транспортних засобів, як пасажирського транспорту, таксі, вантажного траснпорту, можуть виїжджати на різного роду перевірки плавзасобів, бас-стоянок. Важливою функцією є габаритно-ваговий контроль, адже, щоб дороги слугували нам десятки років, ми маємо їх зберігати», - розповів голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк.

Мобільні офіси обладнані робочими місцями, програмним продуктом, оргтехнікою, а також приладами і засобами для здійснення контролю на дорогах. В планах – обладнання комплексів фото- та відеофіксацією.

«Один з пріоритетів розвитку нашої держави – це розбудова дорожньої інфраструктури. Сьогодні ми робимо наступний крок, коли говоримо не лише про відновлення дорожнього покриття, але й якісну експлуатацію та збереження його в подальшому. Є проблема, коли недобросовісні водії дозволяють собі в зимовий період часу проїжджати дорогами Львівщини на невідповідній гумі і патрульна поліція не має відповідної техніки та обладнання для доказовості цього порушення. Однією із переваг таких мобільних лабораторій є те, що вони обладнані такою технікою, яка б дозволила визначити якість цієї гуми і протекторів. І це зменшить проблематику, особливо на гірських територіях, і призведе до зменшення аварійних ситуацій на дорогах», - зазначила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

Загалом на автомобільних дорогах Львівської області працює 16 місць здійснення габаритно-вагового контролю, з них 7 облаштували у 2017 році.

Зазначимо, що цьогоріч під час проведення габаритно-вагового контролю зважили 8570 транспортних засобів, виявили 570 порушень, серед яких 366 - перевищення вагових обмежень, 39 - перевищення габаритних параметрів, 101 відмова від габаритно-вагового контролю та 64 факти порушення температурного режиму. Сума штрафів за проїзд автомобільними дорогами з перевищенням габаритно-вагових обмежень - 54 141,34 євро, до бюджету перерахували 662 321,87 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ