Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина погано платить за спожитий газ

Станом на 25 грудня 2006 року організації, що надають послуги теплопостачання, забезпечили оплату спожитого газу на рівні 72%. За грудень оплата становить 54%. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Тарас Федак.

Загальна сума заборгованості за спожитий у 2006 році газ становить 49,8 млн грн, борг за газ, спожитий у грудні – 10,6 млн грн. Аналізуючи рівень оплати, Тарас Федак відзначив, що у грудні темпи оплати є вищими на 8,7% у порівняні із листопадом цього року та залишились на рівні грудня 2005 року, незважаючи на те, що вартість спожитого природного газу зросла на 11 млн грн, або в 1,7 раза.
У зв’язку із низьким рівнем оплати не забезпечені лімітами споживання газу у третій декаді грудня поточного року теплопостачальні підприємства міст Червонограду, Моршина, Борислава та Нового Роздолу.
За словами заступника голови ЛОДА, викликає стурбованість ситуація із оплатою за спожитий газ у місті Львові, де рівень оплати у грудні становив 46,6%, а з початку року – 70,6%, що ставить під загрозу отримання лімітів газу на першу декаду січня 2007 року.
Однією з причин низької оплати за газ, як зазначив Тарас Федак, є запізніле затвердження органами місцевого самоврядування тарифів на теплопостачання для населення, а саме в другій половині жовтня. Враховуючи те, що запровадження цих тарифів відбулось в основному з 1 листопада, а у місті Львові з 24 листопада 2006 року, підприємства не мали можливості сформувати достатній запас обігових коштів для належних розрахунків. Окрім того, при щоденному, майже рівномірному споживанні газу, оплата спожитих послуг теплопостачання всіма категоріями споживачів проводиться нерівномірно – І декада – 15%,  ІІ декада – 25-30%, ІІІ декада – 55-60%, що суттєво впливає на проведення подекадної оплати за спожитий газ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ