Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина повинна ввійти в п’ятірку кращих областей у питанні створення прийомних сімей – Тарас Батенко

“Робота з неповнолітніми дітьми є дуже клопіткою, тобто такою, що потребує контролю та нагляду за тими дітьми, які перебувають у державному притулку при службі у справах неповнолітніх Львівської ОДА”, – наголосив під час брифінгу в приміщенні притулку заступник голови Львівської ОДА Тарас Батенко.
 “Даний притулок є свого роду унікальним, оскільки він функціонує на належному рівні. Всі без винятку приміщення притулку є відремонтованими і функціонують. У середньому з 50 дітей, що можуть перебувати в притулку, зараз перебуває близько 20 дітей. Варто також наголосити, що притулок функціонує з 1996 року. Кількість дітей, які перебували у притулку, становить 3300. У середньому на харчування однієї дитини в притулку витрачають 12 гривень у день. Минулого року в бюджеті було закладено 50 млн гривень на утримання неповнолітніх. Ми працюємо над покращенням матеріально-технічної бази притулку. Результати роботи видні вже зараз, оскільки ми покращили умови перебування і зменшилась кількість дітей, які йдуть з дому. Вся робота стосовно безпритульних є централізованою, йде тісна співпраця з Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту, проводяться наради з питань покращення умов перебування і вирішення проблеми безпритульних дітей ”, - сказав під час розмови з журналістами Тарас Батенко.
“Службою у справах неповнолітніх зроблена колосальна робота над програмою „прийомна сім’я”. Вже зараз в області діє три прийомні сім’ї, а до того їх було всього три. Планується до кінця року збільшувати кількість прийомних сімей. Також варто зазначити, що в області працюють дитячі будинки сімейного типу так звані ДБСТ, планується, що в області буде працювати приблизно три таких заклади. Нашим завдання є проводити профілактичні заходи щодо тих сімей, які там працюють. Важливим моментом є методологічна робота з батьками. Ми плануємо, щоб Львівщина вийшла в п’ятірку кращих областей з питань прийомних сімей”, – сказав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ