Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівщина: Програма вивезення пестицидів - під загрозою зриву

Вивезення останніх 55 тонн пестицидів (а також забрудненої тари) у Львівській області відтерміновується — через призупинення казначейством проплати виконавцеві робіт — компанія S.I. GroupConsortLtd. Саме ця Ізраїльська компанія 14 серпня на конкурсній основі отримала правонадатипослуги з видалення отруйних відходів (пестицидів). Повідомили у Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

Залишки пестицидів збирались та складались у відповідну тару на території Золочівського та Жидачівського районів. Для укладання договору про закупівлю вищевказаних послуг з обласного Фонду ОНПС надійшло 1 358 500 грн. Загалом для вивезення пестицидів та рекультивації земель у 2012 році Львівська обласна рада передбачила 2 млн грн.

З ініціативи Держуправління протягом квітня – травня 2012 року за кошти Державного фонду ОНПС з території Львівської області вивезено понад 330 тонн непридатних пестицидів (плюс тара) зокрема: з території Львова - 26,285 тонн; з районів: Перемишлянського - 67,399 тонн; Пустомитівського - 58,806 тонн; Кам’янка-Бузького - 9,445 тонн; Бродівського - 87,285 тонн; Золочівського району - 90,407 тонн.

У 2011 р. за межі Львівської області було вивезено понад 365,0 тонн пестицидів та тари з них - понад 36 тонн, разом 402,043 тонн.

Упродовж 2010 року непридатні пестициди із Львівської області не вивозились.

Програма безпечне збирання, перевезення, зберігання та утилізацію непридатних до використання пестицидів у Львівській області діє до 31 грудня 2012 року. Тож дії казначейства ставлять під загрозу реалізації Програми в цілому та вирішення багаторічної проблеми Львівської області — вивезення за її межі непридатних та отруйних відходів (пестицидів).

Фото: dobreserce.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ