Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівщина та Австрія прагнуть поновити угоду про співпрацю, укладену 7 років тому

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич зустрівся з Надзвичайним та Повноважним послом Австрійської Республіки в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом. Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці в економічній та культурній сферах і домовилися про напрацювання нових проектів, реальних до втілення на території Львівщини вже найближчим часом, повідомила прес-служба Львівської облради.

Олег Панькевич, вітаючи гостя, у своєму виступі зупинився на історичних та сучасних аспектах співпраці України та, зокрема, Львівщини із Австрією. Голова Львівської обласної ради й Надзвичайний та Повноважний посол Австрійської Республіки в України обговорили питання спільного відзначення у 2014 році початку Першої світової війни. "Це спільна наша історія. Для Західної України, яка тоді входила до складу Австро-Угорської імперії, ця історія була як трагічна, так і героїчна. У нас є добрий приклад співпраці - це Легіон Українських Січових Стрільців, який був створений у складі Австрійської армії і який є гордістю всієї України", - наголосив під час зустрічі Олег Панькевич. Також голова обласної ради подарував Надзвичайному та Повноважному послу книгу світлин "Українські Січові Стрільці", співавтором якої є він сам.

Окрім того, під час зустрічі Олег Панькевич та Вольф Дітріх Хайм обговорили можливість поновлення Угоди про співпрацю між Львівщиною та однією із земель Австрійської Республіки. Така угода між Львівською областю та Федеральною землею Штирія була підписана ще у 2004 році і передбачала розвиток співробітництва в галузях економіки, охорони навколишнього середовища та енергетики, сільського господарства, розвитку туризму, державного управління, культури. Сторони погодилися, що попередній договір реалізовувався не в повній мірі та носив здебільшого декларативний характер. Тому Львівська обласна рада збере та узагальнить пропозиції органів місцевого самоврядування Львівщини щодо реалізації конкретних проектів у культурній та економічній сферах, які б зацікавили представників австрійського бізнесу.

"Питання залучення інвестицій для нас є дуже актуальним. Австрія є сьогодні країною, яка вкладає найбільше інвестицій в економіку України, але цього є надзвичайно мало, якщо порівнювати з нашими потребами та з інвестиціями Австрійської Республіки в інші країни", - зазначив Олег Панькевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ