Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина та Луганщина будуть обмінюватись чиновниками

Сьогодні, 29 липня, у Львові керівництво Львівської обласної ради, Львівської ОДА та Луганської обласної військово-цивільної адміністрації підписали угоду про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як зазначила перший заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин, угода передбачає широкий спектр співпраці між областями щодо соціально-економічного, регіонального розвитку, соціального захисту, культурних обмінів, сприяння організації відпочинку й оздоровлення дітей і молоді, зокрема дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб Луганської області.

Вона зазначила, що Львівщина готова до обміну досвідом з децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад.

Угода також передбачає обмін студентами, оздоровлення дітей, налагодження медійного співробітництва.

Голова Луганської облдержадміністрації-керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз наголосив, що Львівщина зробила неоціненний вклад у захисті та відновленні української Луганщини.

«Тривалий час наша область була штучно відмежована від Центральної і Західної України – в політичному, культурному, інформаційному плані. Кожен подібний проект – це крок до об’єднання країни, подолання штучних перешкод», - сказав він.

Він також запропонував провести обмін чиновників між Львівщиною та Луганщиною.

Своєю чергою перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський назвав цю пропозицію цікавою і підкреслив, що це може дати змогу підсилити державну службу.

Окрім того, учасникам заходу презентували проект «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості» та представили позитивні приклади децентралізації в Україні та щодо розвитку сільських територій.

В межах візиту на Львівщину численна делегація понад 50 чоловік з Луганщини, а це міські та сільські голови, представники місцевих районних рад та адміністрацій, планують обмінятися досвідом щодо децентралізації в Україні та розвитку сільських територій. Відтак у сесійній залі було презентовано проект «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості». Опісля гості зі Сходу оглянуть ремонт доріг на відтинку Львів-Самбір-Ужгород на ділянках Самбір-Турка та Турка-Ужгород, а також ознайомляться з практичним досвідом створення ОТГ.

Довідка.

З 25 липня цього року стартував всеукраїнський проект «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості». Захід ініційований головою Луганської обласної державної адміністрації Юрієм Гарбузом та підтриманий Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Учасниками проекту є сільські голови, представники об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, мери міст, керівництво облдержадміністрації Луганської області, які впродовж тижневої поїздки відвідають Полтавську, Вінницьку, Тернопільську, Львівську та Закарпатську області України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ