Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

​Львівщина увійшла у ТОП-3 лідерів друку видавничої продукції в 2017 році.

​Львівщина увійшла у ТОП-3 лідерів друку видавничої продукції в 2017 році. За статистикою книжкової палати України на Львівщині за 2017 рік було видано 1580 друкованих одиниць.

Більше книг за рік випустили лише Харківська та Київська області - 5046 та 7551 друкованих одиниць, відповідно. Ці дві області є й лідерами з тиражів: Київ надрукував 188 млн 44 тис. примірників, а Харків - 180 млн 28 тис. Львівська область випустила у друк лише 1 мільйон 960 тисяч примірників.

Варто враховувати ще й статистику найбільших видавництв за сумарним накладом 2017 року. Найбільші наклади має харківський “Клуб сімейного дозвілля” - 11 мільйонів примірників. Далі у рейтингу розмістились освітні видавництва “Підручники і посібники”, “Видавництво Ранок” та “Видавництво Генеза”, які випускають великі наклади книг та підручників на замовлення міністерства освіти. За статистикою, найбільшим львівським видавництвом є Видавництво Старого Лева - їх наклад склав 1 млн. 280 тис.книг за рік.

Дещо інші позиції має рейтинг за найбільшим накладом однієї назви. Найбільшими накладами  відзначилось видавництво “Саміт-книга”, побивши абсолютний рекорд України. “Перша кулінарна книга” Ектора Хіменеса Браво була видана тиражем 400 тис. примірників. Автор книги – ведучий відомого кулінарного телешоу “Мастер шеф”. Випуск книги замовила компанія “АТБ-маркет” для розповсюдження у мережі власних торгових центрів. У липні голова наглядової ради “Книги рекордів України” зафіксував та підтвердив рекорд України із найбільшого накладу однієї назви.

Нагадаємо, що кількість україномовних видань в Україні почала зростати.  

Кількість україномовних видань в Україні почала зростати. Інфографіка

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ