Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина «влізла» у свіжі борги за газ – 30 мільйонів з початку року

Над суб’єктами господарювання Львівщини нависла загроза відключення від газопостачання вже з 1 квітня 2008 року, -- повідомляє прес-секретар ВАТ «Львівгаз» Оксана Ростикус.
Справа в тому, що впродовж січня та лютого 2009 р. ВАТ «Львівгаз» здійснило постачання та транспортування природного газу суб’єктам господарювання області з ресурсу ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» в обсягах 16 466,900 тис. м3 газу на суму 43 260 194,40 грн.
Відповідно, до кінця березня підприємство з газопостачання повинно розрахуватися з НАК «Нафтогаз» за спожитий природний газ, однак з розрахунками виникає проблема, оскільки суб’єкти господарювання Львівщини заборгували перед ВАТ «Львівгаз» понад 14 млн. гривень. І це лише за січень та лютий 2009 року.
Окрім того за оперативною інформацією заборгованість за березень становить понад 15 млн. гривень. Отож, за останні три місяці 2009 р. суб’єкти господарювання Львівщини заборгували перед ВАТ «Львівгаз» близько 30 млн. гривень, що ускладнює розрахунки з НАК «Нафтогаз».
Лише у м. Львові 7 підприємств, які мають заборгованість понад 100 тис. гривень, 8 суб’єктів господарювання заборгували понад 50 тис. гривень і 120 – від 10 до 50 тис. гривень.
Зважаючи на критичну ситуацію, яка склалася на Львівщині з розрахунками за газ суб’єктами господарювання, та задля уникнення соціальної напруги ВАТ «Львівгаз» звертається до керівників підприємств терміново оплати рахунки за спожитий природний газ, оскільки з 1 квітня ВАТ «Львівгаз» буде змушене вдатися до відключень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ