Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина впровадить у школах предмет з екології

Організація з безпеки і співробітництва в Європі впроваджує в Україні програму з екологічної освіти школярів молодших та старших класів. Вона називається „Зелений пакет”. Про це повідомила Німецька хвиля.

Міжнародний проект „Зелений пакет” застосовують у багатьох країнах Східної Європи. Ця навчальна програма включає методичні посібники, роздатковий матеріал, відеокасети з анімаційними кліпами і фільмами, компакт-диски з темами про навколишнє середовище.

 Проект потребує української адаптації, і не просто перекладу, а врахування національних та релігійних особливостей, наголошують фахівці. Адже програму націлено на те, щоб не лише надати інформацію школярам про захист навколишнього середовища, а й сформувати нову систему поведінки в суспільстві.

 Нині в школах предмет „екологія” не є обов’язковим, і має радше факультативний характер, каже заступник губернатора Львівської ОДА Ігор Держко. Але Львівщина звернулася до міністерства освіти, аби з наступного 2010 навчального року у школах області предмет з екології було виокремлено в окрему дисципліну з огляду на екологічну значимість регіону. Відтак, в основу навчальної програми, ймовірно, буде внесено проект „Зелений пакет”, додав чиновник.

Витрати з реалізації проекту в Україні ОБСЄ бере на себе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ