Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина вшановує пам’ять Євгена Коновальця

13 червня 2006 року розпочався Тиждень Євгена Коновальця, на який заплановано ряд заходів, — про це сьогодні, 14 червня 2006 року, під час прес-конференції повідомив начальник управління з питань внутрішньої політики Львівської ОДА Святослав Шеремета.
За його словами, вчора відбулася науково-практична конференція на тему «Євген Коновалець на тлі епохи», яка пройшла у Музеї етнографії, на якій були прослухані дуже цікаві доповіді, які відобразили життєвий шлях Євгена Коновальця в різні епохи.
«Євген Коновалець є ще не вивченою персоною у національно-визвольній боротьбі, — зазначив Святослав Шеремета, — проте його постать є однією із найвизначніших поряд із Степаном Бандерою, Андрієм Мельником та іншими».
«Ми плануємо, що 2006 рік буде роком Євгена Кононвальця», — додав він. Як наголосив Святослав Шеремета, сьогодні у с. Зашкові Жовківського району відбудеться покладання квітів до пам’ятника Євгена Коновальця, урочисте віче та відвідання музею-садиби Коновальця за участю представників Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної та міської рад.
16 червня 2006 року у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбудеться Урочиста академія з нагоди відзначення 115-ї річниці від дня народження Євгена Коновальця та вручення нагород ветеранам ОУН-УПА.
17-18 червня пройде молодіжний фестиваль «Фестини у Євгена» у с. Зашкові. 
«Наступного тижня у Національному музеї ми плануємо відкрити фотовиставку присвячену пам’яті Євгена Коновальця, яку підготував центр досліджень національного руху, — зазначив начальник управління з питань внутрішньої політики. — Окрім того, плануємо створити цикл радіо і телепередач, куди плануємо запросити визначних істориків, керівників громадських органзацій, щоб відкрити незнані сторінки історії України». За його словами, це святкування відбувається в рамках виконання комплексної програми «Про вшанування визначних діячів УНР та ЗУНР» на 2005-2009 роки, яка діє відповідно до указу Президента України.
Євген Коновалець — визначний український військовий і політичний діяч, полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів (з 1927). Народився 14 червня 1891 року у с. Зашків Львівського повіту (тепер Жовківського р-ну Львівської обл.). Загинув Євген Коновалець 23 травня 1938 року у Роттердамі (Голландія), відкриваючи поштовий пакет, в якому знаходився вибуховий пристрій, переданий йому агентом радянських спецслужб. Похований на кладовиці Кросвік у Роттердамі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ